DA UŽIVATE U SVAKOM ZALOGAJU Posni gulaš od šampinjona, FENOMENALNOG ukusa, a sprema se za čas

16:00

Gastronomija 0

Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.

pečurke
Shutterstock

Sastojci:

500 g šampinjona

400 ml kuvanog paradajza

3 glavice crnog luka

2 lista lovora

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

100 ml ulja

Priprema:

Na ulju izdinstati sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodati šampinjone isečene na kriške i dinstati dok ne omekšaju uz stalno mešanje. Kada voda skoro ispari, začiniti i sipati kuvani paradajz. Dinstati desetak minuta, uz povremeno mešanje.

Lepo ide kao prilog uz makarone.

Prijatno!

sarma

Posna sarma po receptu Steve Karapandže

Gastronomija

12:00

2 decembar, 2024

Stevo Karapandža, istaknuti kuvar bivše Jugoslavije, poznat je po raznovrsnim receptima koji uključuju i posna jela. Iako su mnogi njegovi recepti usmereni na jela s mesom i mlečnim proizvodima, u njegovoj bogatoj kolekciji nalaze se i posne opcije. Jedan od takvih recepata je posna sarma, prilagođena za vreme posta.

Komentari(0)

Loading