DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Pročitajte recept za najukusniji đevrek od kog čitava kuća lepo miriše
Sastojci:
- 500g glatkog brašna
- 350ml mlake vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 200g susama
- malo soli
Priprema:
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Možda vas zanima:
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
U činiji pomešajte šećer, kvasac, brašno i so, pa promešajte.
Potom dodajte ulje i vode pa umutite mikserom sve dok se ne sjedini i ne postane blago lepljivo. Ukoliko vam testo nije sjedinjeno, dodajte slobodno još brašna.
Kada testo bude gotovo, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da se podigne, odnosno da kvasac počne da deluje oko 90 minuta.
Za to vreme susam propržite u tiganju.
Testo posle 90 minuta podelite na manje, jednake delove, u zavisnosti koliko đevreka želite da dobijete. Svaki komad testa razvaljajte i položite dve trake paralelno jednu uz drugu. Počnite da ih preplićete, pa spojite krajeve kako biste formirali prsten. Sve ponovite i sa ostalim komadima testa.
Svaki "prsten" odnosno đevrek umočite celog u prženi susam i stavite ih u tepsiju za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Kada ih poređate, ostavite tako još 20 minuta da još malo nadođu. Pecite u rerni na 200 stepeni od 12 do 15 minuta, videćete već kad budu počeli da rumene.
(N portal)
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Komentari(0)