DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak

Pročitajte recept za najukusniji đevrek od kog čitava kuća lepo miriše
Sastojci:
- 500g glatkog brašna
- 350ml mlake vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 200g susama
- malo soli
Priprema:
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
Možda vas zanima:

Uštipci sa livadskim medom: Doručak gorštaka sa planine Tare
Spoj jednostavnosti i prirode: tradicionalni uštipci i med sa livada Tare i danas su obrok koji krijepi telo i dušu.

Lepinja sa sve: Zašto se ova leskovačka poslastica jede isključivo u sitne noćne sate?
Saznajte zanimljive detalje o omiljenom specijalitetu Leskovca, čija popularnost raste u kasnim noćnim satima
U činiji pomešajte šećer, kvasac, brašno i so, pa promešajte.
Potom dodajte ulje i vode pa umutite mikserom sve dok se ne sjedini i ne postane blago lepljivo. Ukoliko vam testo nije sjedinjeno, dodajte slobodno još brašna.
Kada testo bude gotovo, prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da se podigne, odnosno da kvasac počne da deluje oko 90 minuta.
Za to vreme susam propržite u tiganju.
Testo posle 90 minuta podelite na manje, jednake delove, u zavisnosti koliko đevreka želite da dobijete. Svaki komad testa razvaljajte i položite dve trake paralelno jednu uz drugu. Počnite da ih preplićete, pa spojite krajeve kako biste formirali prsten. Sve ponovite i sa ostalim komadima testa.
Svaki "prsten" odnosno đevrek umočite celog u prženi susam i stavite ih u tepsiju za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Kada ih poređate, ostavite tako još 20 minuta da još malo nadođu. Pecite u rerni na 200 stepeni od 12 do 15 minuta, videćete već kad budu počeli da rumene.
(N portal)

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.

CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta

NA OVOM ZABORAVLJENOM JELU SU GENERACIJE ODRASLE: Danas ga samo prave naše bake - jedno je od najukusnijih
Danas samo naše bake prave červiš, najukusnije zaboravljeno jelo na kojem su generacije odrasle
Komentari(0)