NIKAD BRŽE POGAČICE SA SIROM: Toliko jednostavno se prave a sastojke imate kod kuće
Recept za najlakše najukusnije pogačice sa sirom
Ove ukusne pogačice mogu da stoje i nekoliko dana a da ostanu sveže, ali verujemo da će se pojesti odmah.
Sastojci:
* 400 g brašna
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Možda vas zanima:
Trik koji čuva svežinu kiflica i hleba: Stavite u testo 1 sastojak i biće mekani nekoliko dana
Omiljeno pecivo spremno za tili čas i to od samo tri sastojka
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
* 250 g svežeg sira
* 1 maslac (250 g)
* 1 jaje
* 1 žumance
* semenke susama
* kim
* so
Priprema:
1. Od 250 g maslaca odvojte sa strane 3 kašike.
2. Zamesite testo od 300 g brašna, sira i maslaca, ako se i dalje bude lepilo, dodajte još brašna.
3. Razvaljajte testo i premažite ga rastopljenim maslacem (odvojena količina). Preklopite. Premažite ponovno. Preklopite ponovo i testo stavite u frižider na sat vremena.
4. Kad se testo odmori ponovo ga razvaljate - ne pretanko. Vadite pogačice kalupom i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i žumancetom, pospite susamom ili kimom i pecite u rerni na 190 stepeni 12-15 minuta.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Komentari(0)