RECEPT ZA BUREK SA JABUKAMA: Ideja za današnji doručak koji će vas oduševiti
Isprobajte recept za preukusan i neobičan obrok
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za burek pripremljen na poseban način.
Burek sa jabukama - sastojci:
- 500 gr tankih kora
- 3 veće jabuke
- šećer po želji
- malo cimeta
- 1 vanilin šećer
- ulje
Burek sa jabukama - priprema:
Jabuke izrendajte i dodajte cimet, šećer, vanilin sečer i malo ulja. U flašicu sa prskalicom sipajte 50 ml vode i dodajte 1/2 praška za pecivo za prskanje kora.
Tepsiju okruglu veličine 26 cm premažite i stavite na dno jednu koru da vam ivice prelaze preko tepsije.
Tri kore saviti u harmoniku pa ređati jednu do druge na dno, poprskati vodom i uljem, pa odozgo stavite još dve, tri kore, zatim ulje i jednu šaku rendanih jabuka i tako do kraja. Pokriti sa tri kore i ušuškati burek.
Poprskati vodom i i uljem i peći na 200 stepeni C 45 minuta da lepo zarumeni. Seći vruću i uživati u sjajnom ukusu.
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Zaboravljeni recept iz Srbije: Popara sa sirom i medom – ukus detinjstva i duše
Nekad doručak za siromašne, danas specijalitet koji budi emocije – evo kako da napravite poparu na način kako su je naše prabake služile za okrepljenje.
Jelo ratnika i čobana – Zaboravljena srpska energetska bomba sa planine
Kako je specijalitet od sira, kajmaka i kukuruznog brašna, simbolizujući snagu i izdržljivost, preživeo vekove i postao gastronomski izazov za moderne sladokusce.
Komentari(0)