RECEPT ZA BUREK SA JABUKAMA: Ideja za današnji doručak koji će vas oduševiti
Isprobajte recept za preukusan i neobičan obrok

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za burek pripremljen na poseban način.
Burek sa jabukama - sastojci:
- 500 gr tankih kora
- 3 veće jabuke
- šećer po želji
- malo cimeta
- 1 vanilin šećer
- ulje
Burek sa jabukama - priprema:
Jabuke izrendajte i dodajte cimet, šećer, vanilin sečer i malo ulja. U flašicu sa prskalicom sipajte 50 ml vode i dodajte 1/2 praška za pecivo za prskanje kora.
Tepsiju okruglu veličine 26 cm premažite i stavite na dno jednu koru da vam ivice prelaze preko tepsije.
Tri kore saviti u harmoniku pa ređati jednu do druge na dno, poprskati vodom i uljem, pa odozgo stavite još dve, tri kore, zatim ulje i jednu šaku rendanih jabuka i tako do kraja. Pokriti sa tri kore i ušuškati burek.
Poprskati vodom i i uljem i peći na 200 stepeni C 45 minuta da lepo zarumeni. Seći vruću i uživati u sjajnom ukusu.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)