Šeherzada torta: Najlepša od svih torti koje ste ikada probali, a pravi se najlakše do sada
Hrskava a puna fila, to je Šeherzada torata koja se smatra najlepšom poslasticom ikad

Potrebno je:
2 pakovanja turskog keksa
200g šećera
5 kesica pudinga od karamele
300g šlag kreme- umutite sa mlekom+ 300g. za dekoraciju
250g putera ili margarina
Priprema:
U mleku skuvajte 5 kesica pudinga od karamele sa šećerom. Zatim, kada se ohladi dodati mu umućen maslac. Umutiti i šlag kremu pa dodati par kašika pudingu i umutiti.
Keks staviti na dno kalupa pa preko njega staviti krem od pudinga, pa preko šlag kremu i onda opet keks i opet puding, pa šlag kremu i sve prekrijte sa folijom i ostavite da dobro odstoji.

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Komentari(0)