PRELEPE SLIKE IZ SRPSKE TOSKANE Gosti iz svih delova sveta pokazali svoje umeće, bilo je to nezaboravno veče (FOTO)

19:00

Aktuelno 0

Prelepa slika u svet poslata je iz Topole, jer je poslednjeg dana jula u srpskoj Toskani održan Međunarodni festival folklora ESTAM, a pred brojnom publikom svoje veštine predstvavili su ansambli iz Kolumbije, Perua, Gruzije, Nemačke, Grčke i Srbije, a svemu je predhodio svečani defile gradskim ulicama.

Međunarodni festival folklora ESTAM
Foto: Rina

Drugu godinu za redom Studentski Kulturni centar iz Kragujevca organizuje Međunarodni festival folklora a ove godine naša opština i Kulturni centar imaju priliku da budu domaćin jedne večeri. Učesnici su iz čitavog sveta, tu su i naši folkloraši koji su im domaćini, tako da jedno lepo veče u našoj maloj varoši“, rekla je za  Ema Stevanović, direktor Kulturnog centra u Topoli.

- Drugu godinu za redom Studentski Kulturni centar iz Kragujevca organizuje Međunarodni festival folklora a ove godine naša opština i Kulturni centar imaju priliku da budu domaćin jedne večeri. Učesnici su iz čitavog sveta, tu su i naši folkloraši koji su im domaćini, tako da jedno lepo veče u našoj maloj varoši“, rekla je za  Ema Stevanović, direktor Kulturnog centra u Topoli.

Gosti koji su uglavnom po prvi put u ovom kraju zadovoljni su organizacijom, gostoprimstvom i celokupnom manifestacijom a organizatori ističu da je glavna zamisao bila da se predstave različite kulture iz raznih krajeva sveta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ideja je nastala od našeg ansambla koji je gostovao širom sveta, videli smo kako izgleda u svetu sa tim defileom i onda smo odlučili da i Srbiji priredimo ovako nešto. Velika podrška nam je Grad Kragujevac, Ministarstvo, posebna lepota je što je u letnjem periodu, defile učesnika, razni propratni događaji . Učesnici su jako zadovoljni, imamo goste iz čitavog sveta, ostvarili smo lepu saradnju sa njima i ideja jeste da se vide različite tradicije, kulture“, izjavila je za TopPres Ivana Maraž, direktor SKC Kragujevac i Festivala ESTAM.
Pored tradicionalnih nošnji i igara svetskih ansambala, događaj su upotpunili i naša udruženja i kreativci iz Topole, a suvenire iz svojih krajeva prodavali su i gosti koji su po prvi put došli u Topolu.

Pored Topole, festival je održan i u Kragujevcu, Aranđelovcu a za sutra je zakazan poslednji nastup u Velikom parku takođe u Kragujevcu.

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading