SJAJNE VESTI U ovom gradu neće više morati na preglede ići u veće gradove, Opšta bolnica dobila dvoje novih specijalista

17:00

Aktuelno 0

Dobre vesti stižu iz prijepoljske bolnice za sve građane, jer je ova zdravstvena ustanova dobila dvoje specijalista, a od septembra će se zdravstveni kadar ove zdravstvene ustanove značajno poboljšati.

doktor
Printscreen/Youtube

U  obavljanju zdravstvene  delatnosti  na  sekundarnom nivou, OJ Opšta  bolnica  Prijepolje  sprovodi  mere i aktivnosti  usmerene  na  unapređenju  i  očuvanju  zdravlja i  pruža  dijagnostičke  terapijske i  hospitalne zdravstvene  usluge. Trenutno je potražnja za doktorima specijalistima velika, a sada Prijepolje dobija dvoje specijalista što je značajno olakšanje za stanovnike ovog grada, situacija će u tom smislu biti još bolja od septembra.

- Naš tim je bogatiji za specijalustu fizijatara i specijalistu za uho, grlo, nos. Oni će početi sa radom u roku od 15 dana, tako da pacijenti više neće morati da idu u susedne gradove da bi obavili specijalističke preglede. Fizijatar će raditi na Kolovratu a ORL u ambulanti gde se i ranije radilo. Takođe, od septembra ćemo dobiti i specijalistu za dermatovenerologiju, odnosno kožnog lekara koji će raditi na Kolovratu – kaže za RINU direktor Opšte bolnice dr Branko Gojaković.

On se osvrnuo i na početak rada skenera. Gojaković je naveo da u prijepoljskoj bolnici radi samo jedan radiolog, tako da on ne može obavljati sve preglede ultrazvučne, rentgen i ct skenere tako da su tražili pomoć od ZC Užice koji su obećali da će izaći u susret.

– Motramo edukovati rentgen tehničare. U toku su pregovori sa KBC Kragujevac, gde će naši tehničari ići na edukaciju kako bi nakon njihove obuke, skener mogao početi sa radom – ističe dr Branko Gojaković.

deda radiša

Žene treba poštovati, puno raditi a u jelu i piću biti umeren: Deda Radiša oduvao svećice sa neverovatnim brojem 100, ovo su njegovi saveti za dug život - muškarci dobro obratite pažnju

Aktuelno

14:00

16 septembar, 2024

Okružen rodbinom, familijom i prijateljima, Radiša Babić iz Čačka oduvao je ovog septembra svećice sa neverovatnim okruglim brojem 100. Bistrog uma i zdravog duha mu ne nedostaje, tako da ovaj starina na najbolji način pokazuje da su godine samo broj. Na oduševljenje svih održao je na ovaj poseban dan i slavljenički govor.

Komentari(0)

Loading