Neverovatan susret, oči u oči sa šumskim gorostasom: Matija na Kopaoniku ugledao mladog i uplašenog jelena, sve snimio mobilnim telefonom

10:00

Aktuelno 0

Prelepa zimi, ali ništa manje ni tokom prolećnih i letnjih meseci planina Kopaonik zaosta ima mnogo da ponudi turistima. Ipak, jedan neobičan prizor iznenadio je Matiju S. dok se šetao nepreglednim šumskim prostronstvom na ovoj planinskoj lepotici.

jelen
rina

On je na obodu šume ugledao mladog jelena, a čitav susret zabeležio kamerom svog mobilnog telefona.

- Videlo se da je jako mlad i uplašen. U strahu za svoj život, nakon što je on nas uočio odmah je pobegao. Po obodima šuma ima ih dosta, čuo sam od meštana da se jeleni ovde mogu sresti često. Ipak, ja kao neko ko se prvi put oči u oči susreo sa ovim šumskim gorostasom zaista sam bio oduševljen, kaže Matija za RINU.

Nacionalni park "Kopaonik" od 2022. godine, bogatiji je za 12 jelena koji su odgajani u Plavanjskim šumama u Bačkoj, u uzgajalištu kojim upravljaju Vojvodinašume.

Povratak na selo

NAJBOLJA ODLUKA ZA STEFANA Kupio kuću u Kukićima za 10.000 evra, pa pokrenuo sopstveni biznis sa strugarom!

Aktuelno

17:00

21 maj, 2024

Čačak - Sve je više mladih koji se odlučuju da ostanu ili da se vrate da žive na selu, naročito u onima koji imaju dobru infrastrukturnu povezanost sa obližnjim gradovima. Bračni par Jovanović, Stefan i njegova supruga jedni su od onih koji su svetla velikog grada menjali za život u mirnim Kukćima nadomak Čačka. Preko javnog konkursa Ministarstva za brigu o selu dobili su 10.000 evra bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading