Kiseli kupus i raso protiv mamurluka, travar Mirko otkriva lek za ovih dana aktuelnu boljku

18:00

Aktuelno 0

Klin se klinom izbija, nakon burne noći ja ujutru uzmem još jednu rakiciju

travar
rina

 Nakon burnih novogodišnjih noći mnogi se hvataju za glavu. Neki zato što su puno potrošili, ali i zato što su prepili.Veselje, hrana i piće ono je što obeležava prazničnu atmosferu, ali u svoj toj euforiji mamurluk je ono što ih ujutru dočeka, a sa njim se oni koji su preterali bore na različite načine.

- Klin se klinom izbija, nakon burne noći ujutru opet nastavljamo sa rakijicom, tako zaboravimo na muku i glavobolju i idemo sve nanovo", kaže Slavko Vulović iz Bresnice.

Međutim, njegova žena Olga se baš i ne slaže sa ovom konstatacijom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Možda popije jednu rakijicu, misleći da može da nastavi, ali odmah nakon toga pada u krevet i traži kiselu čorbu ili kafu. Dan posle pijanke nigde se ne mrda," rekla je uz osmeh gospođa Vulović.

A najčuveniji srpski lek za mamurluk je kiseli kupus ili raso, pa mnogi kažu da se i uzrok i rešenje za glavobolju nalaze u buretu. Travar Mirko Milinković pripremio je zalihe za prijatelje.

- Kiseli kupus i raso puni su vitamina C, E, K ali i vitamina U koji je važan za želudac. Nema ništa bolje nego kad se probudite mamurni, na prazan stomak popijete čašu rasola, a onda to isto ponovite popodne. Posle toga provereno ste spremni za novu rundu", naglasio je ovaj poznati travar.

Pored rasola za brz oporavak preporuciju se i jak, masan doručak. Pržena slanina, pršuta i jaja idealni su da počnete dan nakon opijanja, a ako čak ni to ne pomaže, ostaje samo jedan savet – nemojte piti.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading