Metarski sneg presekao put između Ivanjice i Novog Pazara, saobraćaj u prekidu

20:00

Aktuelno 0

Na tom mestu vladaju surovi uslovi, možete biti zavejani u nekoliko minuta

snežni nanos
rina

Sneg pored toga što je napravio ogromne probleme u snabdevanju električnom energijom u opštini Ivanjica, zadao je novu muku i putarima i presekao glavi put koji ovu opštinu spaja sa Novim Pazarom.

- Na deonici Golijska reka - Odvraćenica - Preko brdo vladaju surovi uslovi. On je i danas neprohodom, zbog čega ćemo ponovo poslati mašine kako bi probale da ovu deonicu pročiste. Iako trenutno ima metar snega, veći problem pravi vetar koji nanosi nove količine čim mašine prodju, zbog čega možete ostati zavejani u nekoliko minuta - kazao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

U pojedini mesnim zajedicama ove opštine već peti dan nema eletrične energije. Monteri EPS-a su konstantno na terenu, ali svakodnenom se sureću sa novim problemima.

- Dobili smo maksimalnu pomioć od Elektrodistribucije Srbije, došle su ekipe iz ostatka Srbije i zajedno sa našim ljudima oni su juče u toku celog dana do kasnih večernjih sati radili i otklonili preko 95 odsto kvarova - kazao je direktor Elektrodistribucije Čačak Stojan Vasović.

zlatibor

Mladi iz ove opštine ne odlaze u Beograd, Beograđani dolaze kod njih: Otvoren Centar za mlade na Zlatiboru – mesto gde će razvijati svoja znanja, veštine i talente

Aktuelno

10:00

8 jul, 2024

Opština Čajetina važi za jednu od onih u unutrašnjosti Srbije iz koje mladi ređe odlaze, nego što je to slučaj možda u nekim drugim krajevima Srbije. Blizina Zlatibora i mogućnost pronalaska posla samo su neki od razloga. Kako bi imali sve potrebne sadržaje kao i njihovi vršnjaci u većim gradovima na Zlatiboru je svečano otvoren Centar za mlade u prisustvu ministra turizma i omladine Huseina Memića, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, kao i koordinatorke Kancelarije za mlade Čajetina Dejane Stevanović.

Komentari(0)

Loading