Bojovići iz sela Kovilje osam dana bez struje, strahuju i za namirnice koje su spremili jer će sve da se pokvare

16:00

Aktuelno 0

Slavu smo proslavili u mraku, a imamo i malu bebu

ivanjica
rina

 Jake snežne padavine koje su tokom prethodnih dana pogodile opštinu Ivanjica najveće probleme napravile su na elektromreži, a na hiljade ljudi u planinskim selima ostalo je bez struje. Najkritičnije je ipak u selu Kovilje, kod porodice Bojović gde čitavih osam dana nemaju struje. Krsnu slavu Mratindan proslavili su u mraku, a najteže je što imaju bebu staru samo mesec ipo dana pa više, kako kažu, ni sami ne znaju kako funkcionišu.

- Mnogo je teško. Beba je mala, treba je presvući, oprati veš, okupati. Grejemo vodu, pere se na ruke. Katastrofalna situacija. Slavu smo proslavili bez struje, svaki dan idemo do susednog sela kako bi napunili mobilni telefon. On se brzo prazni, a to nam je jedina veza sa svetom. Ne znamo šta nas čeka dalje jer zima je tek počela, a nastao je ovaj kolaps, rekao je za RINU Miloš Bojović iz sela Kovilje.

Ono što je takođe veliki problem za ovu porodicu jeste činjenica da ukoliko struja brzo ne dođe svo meso i namirnice koje imaju u zamrzivaču i koje su pripremili za zimu, da se pokvare.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

ivanjica rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ovo je selo, hrana i osnovne namirnice se spremaju tokom toplih dana kako bi bili mirni tokom zime. Ivanjica je udaljena oko 35 kilometara i ne možemo da idemo svaki čas do grada da nešto kupimo. Što spremimo to i imamo, ali je žalosno što će svo ovo meso u zamrzivaču da nam se pokvari. Ne znamo šta da radimo, nadam se da će nam neko pomoći, dodaje Miloš.

Lokalne nadležne ekipe čine sve što je u njihovoj moći, ali očigledno je da im je u saniranju svih kvarova potrebna i pomoć kolega sa strane i angažovanje službi na nacionalnom nivou.

ivanjica rina
 

Na ostalom delu teritorije Ivanjica, situacija se stabilizovala. Domaćinstva koja su prethodnih dana zbog obilnog snega bila u mraku, sada su dobila struju.

- Sada su gotovo sve trafostanice dobile napon, a i putevi su prohodni. Ono što je dobro što nam vremenske prilike idu na ruku, pa se i sam sneg brzo otapa. Uspeli smo da uz pomoć dobrih ljudi, elektromontera koji su stigli iz drugih opština iz EPS da se probijemo do svake kuće i otklonimo sve kvarove. Nadam se da će uskoro biti rešene muke i porodice Bojović iz Kovilja. Činimo sve da dobiju struju, kazao kazao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Svi putevi na teritorije opštine Ivanjica su prohodni, pa čak i pravac preko Odrvaćenice koji spaja Ivanjicu i Novi Pazar, a važi za jednu od najrizičnijih deonica u Srbiji tokom zimskih meseci.

 

reka

Podvodne jake struje i rupe od iskopavanja vrebaju tokom kupanja u rekama, trenutak dovoljan da ishod bude fatalan: Iskusni ronilac apeluje na građane da budu oprezni i vode računa

Aktuelno

12:00

22 jul, 2024

Početkom jula Srbiju je obišla tragična vest da se mladić utopio u reci Drini kod Loznice i to tako što je šetao kroz reku i samo odjednom potonuo. Pretpostavlja se da ga je u dubinu uvukao vir sa kojim nije uspeo da se izbori pošto je bio neplivač. Da su reke izuzetno nepredvive i opasne potvrđuje i iskusni ronilac Bojan Drašković, koji i ovog leta apeluje na sve građane da paze gde se kupaju.

Komentari(0)

Loading