UKOLIKO PATITE OD ALERGIJA, NEKU OD OVIH BILJAKA TREBA DA IMATE U KUĆI: Uspešno prečišćavaju vazduh i sprečavaju alergijski kašalj

17:00

Aktuelno 0

Sve više ljudi pati od alergija, ali je u zadnje vreme i visok stepen zagađenja vazduha. Stručnjaci predlažu da nabavite neke od ovih biljaka koje uspešno prečišćavaju vazduh i sprečavaju alergijski kašalj.

biljka
Shutterstock

Ukoliko vam se dešava da ujutru, čim ustanete, kijate i po nekoliko puta uzastopno - to znači da ste alergični. Nešto postoji u vašem okruženju što vam "ne dozvoljava" da dišete neometano.

1. Spatifilum

Svojim elegantnim šarmom krasi svaki enterijer! Drugačije se naziva i ,,Mesečev cvet” , jer nudi prelepe bele cvetove. LJubitelji cveća tvrde da, osim što ima prelepe cvetove, ovo cveće je vrlo lako za uzgoj.

2. Dracena marginata

Jedna je od najčešće gajenih sobnih biljaka. Osim zbog dekorativnosti, gaji se i zato što je veoma otporna biljka i laka za održavanje pa je mogu uspešno gajiti i početnici. Na prirodnom staništu, u Africi, dracena raste kao veliko drvo. U mnogim krajevima sveta zove se „Zmajevo drvo“ ili „Ženski zmaj“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3. Aglaonema

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dekorativna, zimzelena biljka, poreklom iz Kine. Upečatljiva je zbog velikih varijacija boja – od tamno zelenih do srebrnih nijansi, a neke sorte imaju i intenzivno crvenu nijansu, što je čini veoma popularnom dekorativnom biljkom. Ovo je sporo rastuća, veoma atraktivna biljka zbog svojih krupnih listova.

4. Fikus gumijevac ili drvo gume

Stablo iz porodice dudova a ime vrste elastica je dobio po tome što su mu svi delovi puni gumastog lateksa. U našim uslovima, ficus elastica može narasti do dva metra držanjem u saksiji.

5. Kućna paprat

Poznata i pod nazivom “sobna”, “kovrdžava” ili “čupava” paprat, je vrsta paprati koja se gaji baš kao sobna biljka. S obzirom na to da u prostorijama i kancelarijama obično ima vrlo malo prirodnog svetla, sobna paprat se pripremila na to, i potpuno joj odgovaraju uslovi.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading