Mečke ponovo prave haos u Ivanjici: Drugi put za samo sedam dana upale u pčelinjak porodice Gojković

12:00

Aktuelno 0

Pričinjena ogromna šteta a meštani u strahu

Mečke ponovo prave haos u Ivanjici: Drugi put za samo sedam dana upale u pčelinjak porodice Gojković
Rina

Iako je zima kalendarski sve bliže, medvedi na Goliji još uvek očigledno nisu ušli u zimski san. U pčelinjak porodice Gojković iz sela Lisa, ova krupna zver upala je drugi put za samo sedam dana i na njihovom imanju pričinila je ogromnu štetu.

- Medvedi se očigledno ovuda slobodno šetaju. Ne plaše se ni ljudi, ni osvetljenih domova. Njihov jedini cilj je hrana i ne biraju sredstva da do nje dođu. Uplašeni smo za svoju bezbednost, jer ovde dosta kuća ima svoje pčelinjake, kažu za RINU meštani sela Lisa.


Ovo nije ni prvi, ni jedini slučaj da medvedi prave veliku štetu u ivanjičkim selima. Ovaj problem postoji već nekoliko godina unazad, a nikome od nadležnih, po svemu sudeći, nije prioritet da ga reši.

- Govorili su nam da kupimo pištaljku i damo deci, pa da dok prolaze putem da prave buku i medved će ih prvi čuti i neće se pojaviti ispred njih. Nek oni svojoj deci daju pištaljku kao odbranu od medveda, mi svojoj ne smemo, poručuju meštani.
Oni dodaju da bi možda jedno od potencijalnih rešenja bilo postavljanje hranilišta u šumama Golije, kako životinje ne bi preživljavale tražeći hranu u selima. Jer, nije svejedno kad vam ispred vrata i u bukvlnaom smislu zaigra mečka.

sjenica

Pojavio se tračak nade za boljim životom, Đurići sa Peštera nisu sami: Nakon tragedije koja ih je zadesila stižu dobre vesti, praznike dočekuju u novom domu

Aktuelno

17:00

8 decembar, 2023

Nigde nije zima tako hladna kao u "srpskom Sibiru", to najbolje zna porodica Marka Djurića iz sela Krajinoviće sa Pešteri, koja je za tren oka ostala bez krova nad glavom u vatrenoj stihiji koji im je progutala čitav dom. Danas, oni vreme provode sakupljajući ostatke kuće sa zgarišta koju su godinama gradili, radeći najteže poslove.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading