BAKA ANĐELIJA OČI U OČI SA MEDVEDOM Ispred nje došao i pokupio ovna od 90 kilograma, u zubima ga odneo u šumarak i tamo dokusurio

10:00

Aktuelno 0

Drama na Zaovinama

BAKA ANĐELIJA OČI U OČI SA MEDVEDOM Ispred nje došao i pokupio ovna od 90 kilograma, u zubima ga odneo u šumarak i tamo dokusurio
Rina

Prava drama odigrala se usred bela dana u selu Zaovine kod Bajine Bašte kada je krupan medved prišao do stada Anđelije Kojadinović, i na njene oči zgrabio ovna i odneo ga u zubima u obližnji šumarak, gde ga je i usmrtio kako bi se nahranio.

- Ovce su pasle na livadi u blizini kuće. Samo se odjednom začuo neobičan metež, kad sam ugledala krupnog medveda kako uzima ovna od 90 kila, stavlja ga u čeljusti i odnosi. Ja sam u tom trenutku počela da vičem, da zviždim ne bih li ga uplašila i nekako navela da ostavi ovna, ali uzalud, poneo ga je u obližnju šumu, kaže za RINU Anđelija.

Ova hrabra žena tek kasnije je shvatila u kakvoj opasnosti se mogla naći, jer je gladna zver, bila u njenoj neposrednoj blizini. Povela je stado do kuće, pozvala u pomoć komšije i opet otišla do mesta gde je ugledala medveda.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Našli smo ovna kako leži, fale mu butina i rebra. Verovatno je medved to otkinuo i odneo za ručak. Komšija je slikao i otišli smo odatle i vratili smo se ponovo tek kad su došli ljudi iz Nacionalnog parka Tara. Tada su od ovna od 90 kilograma ostali samo vuna i kosti, što znači da su se u međuvremenu vratili i pojeli ono što im je preostalo. Pretpostavlja se da je u pitanju mečka sa mečićima, čim su sve to pojeli, kaže Andjelija.

Ona dodaje, da ovo, međutim, nije prvi put da ova krupna zver posećuje njihovo selo jer je pre nepunih mesec dana medved upao u komšijino dvorište i odneo jagnje iako je u dvorištu bilo 11 lovačkih pasa.

- Nije nam svejedno kad znamo da se medvedi slobodno šetaju i noću i danju kroz naše selo. Osim straha, čini nam i veliku štetu. Ja sam ovog ovna što mi je odneo sačuvala da oplodi ovce, zato ga nisam prodavala, a sada mi je stado ostalo bez njega. Mada, opet kad čovek pogleda nek smo mi živi i zdravi biće ovaca, kaže Anđelija.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading