Ukoliko želite da gajite kivi u svom domu, evo kako to možete da uradite

10:00

Aktuelno 0

Potreban vam je plod kivija, dobra volja i strpljenje!

Ukoliko želite da gajite kivi u svom domu, evo kako to možete da uradite
Shutterstock

Kao voće koje se gaji širom Evrope, kivi uspeva u Srbiji, a kod nas se uglavnom uzgaja na okućnicama.

Možete ga uzgajati iz semena, a potreban vam je mekši kivi koji je već u procesu raspadanja, oljuštite ga i plod izdrobite kako bi se seme odvojilo od mesa ploda.

Plod sa semenom i vodom sipate u flašu, promućkate, sve dok se meso ne odvoji od semena, a semenke koje su dobre one će pasti na dno i one su odlične za sejanje. Nakon toga procedite vodu kako biste izvojili seme.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Seme mora prvo da se prosuši na papiru, a postoje dva načina na koji možete da sejete seme. Prvi je da uzmete seme i stavite ga površinu zemlje i pokrijete ga potom sa 2,3 milimetara zemlje. Nakon toga navlažite zemlju i pokrijete saksiju sa najlonom.

Drugi način je da u plastičnu posudu stavite marapicu koju navlažite i seme kivija rasporedite po površini. Prekrijete maramicom seme i ostavite ga na toplom mestu. Kada vidite da je počelo da klija, uzmete saksiju sa zemljom, stavite seme po površini i pokrijete sa 2,3 milimetara zemlje i stavite saksiju na toplom mestu.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

srpkinja sa zastavom

SRPKINJE MEĐU VIŠIM: Koja je prosečna visina žena u Evropi

Aktuelno

15:00

7 maj, 2024

Kao i cela planeta, tako je i Evropa tokom godina pretrpela značajne transformacije. Zahvaljujući novom tehnološkom napretku, evropski način života postao je zdraviji, što je jedan od ključnih faktora koji doprinose značajnom povećanju prosečne visine (pogotovo žena) u Evropi tokom prošlog veka.

Komentari(0)

Loading