Rad za mašinom nema alternativu, skoro 90 odsto onog što znam naučio sam kroz praksu u fabrici
Srednjoškolci u Požegi zavrnuli rukave, Tehnička škola postaje regionalni centar za obuku deficitarnih cnc majstora
Da teorijsko znanje ne vredi bez prakse najbolje dokazuju i učenici srednje Tehničke škole iz Požege, koji su kroz program dualnog obrazovanja redovni na praksi u kompaniji Inmold i kako kažu skoro 90 odsto onoga što će znati kad završe školovanje stekli su u radu za mašinama. Ono što je najvžanije, jeste da ih sa dobijanjem diplome u istoj kompaniji čeka i posao.
"Zanimljiva je praksa, okruženje je dobro. Dok u školi radimo crteže, učimo vrste materijala, ovde sam naučio kako to da primenim, kako da napravim i na kraju da to znanje iskoristim. Planirao sam da upišem Visoku školu u Čačku, da dopunim svoje znanje, a kasnije da se vratim u Inmold kao inženjer", kaže za RINU Andrej Korać učenik druge godine Tehničke škole u Požegi.
Samo dobra prksa će od ovih mladih ljudi napraviti odlične majstore i prirpemiti ih za sve ono što ih čeka u životu. Tehničku školu u Požegi obišla je i predsednica Vlade RS, Ana Brnabić, koja je najavila velike projekte uza ovu obrazovnu ustanovu.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Rina
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
Možda vas zanima:
Elektromotorni vozovi zameniće one dizelmotorne: Velika promena na liniji Požega - Kraljevo, poznata i tačna satnica
Elektromotorni vozovi od 3. februara zameniće dosadašnje dizelmotorne vozove na linijama Kraljevo – Požega.
Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.
„Konkretno u Požegi ćemo od Tehničke srednje škole napraviti regionalni trening centar za CNC obradu jer je to najdeficitarnije, ono što se najviše traži i što će omogućiti da dovedemo još dodatnih investicija u RS, ali i omogućiti da naši ljudi rade na mnogo bolje plaćenim radnim mestima. Do sada smo u Tehničku školu uložili oko 620 hiljada evra u prvu fazu koju smo danas završili, druga faza podrazumeva dodatna ulaganja u iznosu od 1, 7 miliona evra od čega je 1, 1 milion evra predviđeno za građevinske radove i 520 hiljada u opremu. Sve to je krenulo zahvaljujući saradnji Inmolda i Tehničke škole, a mi kao Vlada sada dodatno ulažemo i podižemo, kako bi razvoj bio brži i na kraju krajeva kvalitetniji”, rekla je Brnabić.
Ona dodaje da je izuzetno ponosna na činjenicu da je napredak u oblasti obrazovanja vidan, a kad se obiđu proizvodni pogoni u Požegi jasno je da ova opština ima veoma dobru budućnost.
Rina
"Ovde se proizvode i roboti za čitav svet, odavde se roboti izvoze u zemlje kao što su Nemačka, Norveška, Južna Afrika, Rusija i mnoge druge zemlje. To je pokazatelj koliko Srbija može i zna i koliko vredi. To su roboti koje prave naši ljudi uglavnom mladi, od šrafa, crteža do ovih mašinerija koje smo videli na kraju obilaska”, istakla je Brnabić.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
Ona je najavila da će u Požegi, osim u Tehničku školu biti ulaganja i u Gimnaziju, u čitav obrazovni kompleks u Požegi jer je to nešto što ovdašnja privreda prepoznaje kao značajno da bi se oni dodatno razvijali.
Sutra je Sveti Longin Sotnik: Brojna su svedočenja o čudima koja su se nakon molitve ovom svetitelju dešavala
Srpska pravoslavna crkva sutra proslavlja dan Svetog mučenika Longina Sotnika, koji je u crkvenom kalendaru upisan kao crnim slovom, ali je jedan važan običaj vezan za ovaj dan.
SRBI, NE IGNORIŠITE OVAJ ZNAK! Sanjali ste Svetu Petku? Evo šta to zapravo znači prema narodnom predanju
Prepodobna mati Paraskeva, u narodu poznata kao Sveta Petka, jedna je od najvoljenijih i najpoštovanijih svetiteljki u pravoslavnom svetu.
Za njegov život vezuju se brojna čuda: SPC i vernici sutra obeležavaju SVETOG PREPODOBNOG PAVLA U LATRI
Vernici i Srpska pravoslavna crkva sutra praznuju dan Svetog prepodobnog Pavla u Latri.
Poskupljuje taksi vožnja u ovom srpskom gradu: Start po novoj tarifi je 180, a cena pređenog kilometra 85 dinara
Gradsko veće u Kragujevcu usvojilo je Rešenje o utvrđivanju jediničnih cena za taksi prevoz u ovom gradu, u skladu sa zahtevom Ugovorne privredne taksi komore i sprovedenom anketom među registrovanim pružaocima usluga.
Futoški, zlatno jutro, srpski melez: Znate li koja sorta kupusa (ni)je dobra za zimnicu?
Domaćice već pod rukom mogu da procene koji kupus je dobar, a koji nije za stavljanje u bure, ali evo i praktičnih saveta koji mogu pomoći onima koji nisu vešti s ovim povrćem
Komentari(0)