Na večeru kod Šućra čeka se i do deset dana: Bivši mornar usred Srbije napravio pravi morski raj, umesto pečenja kod njega se spremaju hobotnice i lignje
Iako je zlatiborski kraj poznat po dobrom pečenju i masnoj komplet lepinji, kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na Jadransku obalu i to zahvaljujući gastronomskom umeću jednog bivšeg mornara. U selu Rasna pored Požege, Šućro Kovačević majstorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina.

Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.
- Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje, kaže Šućro za RINU.
Rina
Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor može pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.

Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Možda vas zanima:

U banji kod Zlatibora može da se noći za svega 700 dinara! Mesto je pravi raj na zemlji: Mnogi su se vratili izlečeni
Poznata po toplim izvorima i legendama, uključujući lečenje kosovskih junaka. Pruža savršene uslove za letnji odmor sa uređenim plažama na Velikom Rzavu.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
- Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu", kaže kroz osmeh Šućro.
Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.

Ako vam se cveće suši iako mislite da sve radite kako treba: Ovo su neki od skrivenih razloga
Ukratko, iako mislite da sve radite ispravno, biljke ponekad traže pažljivo posmatranje i razumevanje njihovih pravih potreba. Prava mera zalivanja, odgovarajuća svetlost, kvalitet zemljišta i redovno posmatranje pomoći će da vaša biljka ponovo zablista.

Danas je prepodobni Mihailo Ispovednik: Veruje se da jedno ne treba nikako raditi
Srpska pravoslavna crkva danas slavi i obeležava prepodobnog Mihaila Ispovednika.

Nikada ne bacajte ovu stvar iz kuhinje, samo je zagrejte i komarci ima da beže kao ludi
Moćno prirodno sredstvo za odbijanje komaraca

Samo jednu namirnicu zakopajte u zemlju i gledajte kako vam ruže buje do jeseni: Evo kako da ih zaštitite od štetočina
Ako želite da vaše ružecvetaju sve do jeseni, važno je da im obezbedite odgovarajuću negu na vreme. Ključ uspeha leži u redovnoj prihrani i zaštiti od štetočina.

Minimalna ulaganja: Napravite sami sistem za zalivanje „kap po kap“ i to od stvari koje već imate! (VIDEO)
Kako biste postigli ujednačeno i sporo kapanje, od suštinske je važnosti da povedete računa o par stvari
Komentari(0)