Rad za mašinom nema alternativu, skoro 90 odsto onog što znam naučio sam kroz praksu u fabrici
Srednjoškolci u Požegi zavrnuli rukave, Tehnička škola postaje regionalni centar za obuku deficitarnih cnc majstora
Srednjoškolci u Požegi zavrnuli rukave, Tehnička škola postaje regionalni centar za obuku deficitarnih cnc majstora
Ljubomir pozajmio novac i sam počeo u maloj zanatskoj radnji, sada njegovi proizvodi obilaze čitav svet.
Mnogima možda zvuči neverovatno, ali od davnina u našem narodu poznato je da se pojedina oboljenja želuca mogu izlečiti na daljinu. Mlađi će na ovo najverovatnije nezainterosovano odmahnuti rukom smatrajući to nerealnim, dok će većina starijih ipak zastati i znati o čemu se radi.
Najmlađi rabadžija u Srbiji ne libi se da radi.
Od malih nogu je i najopasnijim psima prilazila bez straha
Na samo 20 kilometara od Požege, podno planine Maljen, nalazi se spomen kompleks Miloša Obrenovića, jednog od najznačajnih vladara srpske istorije.
Na plećima visoke Loretske kose i Smišlja smestilo se najmanje i najmlađe požeško selo Tabanovići u kome žive vredni domaćini koji se svi odreda bave isključivo poljoprivredom.
Zlakusa je selo koje ima dušu i kolorit, tradiciju i budućnost, istoriju i mladost. Privlači čistim vazduhom, očuvanom prirodom, šumama sa dobrim prinosima ukusnih pečuraka, livadama punim jagodica i lekovitog bilja, sa petnaestak ribnjaka sa pastrmkama duž rečice Petnice.
Selo Visibaba kod Požege danas je puno vrednih poljoprovrednika, a voće i povrće iz ovog kraja obilazi Srbiju.
Na magistralnom putu od Čačka do Požege oko devet časova došlo je do teške saobraćajne nezgode kada su se sudarili putnički automobil i kamion požeških registarskih oznaka.
Jedna od najneobičnijih crkvi u Srbiji svakako je ona posvećena Svetom Iliji u selu Godovik kod Požege.
Odlična godina je iza malinara, ali i oni koji su na svojim imanjima posadili kupine konačno su ostvarili profit.