TEMPERATURA OVE GODINE U PLUSU Zakazano plivanje za časni krst na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje

18:00

Aktuelno 0

Samo odvažni skočiće u hladnu Zapadnu Moravu

TEMPERATURA OVE GODINE U PLUSU Zakazano plivanje za časni krst na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje
Rina

Sportski centar „Mladost” ovalama reke Zapadne Morave i ove godine tradicionalno organizuje plivanje za Časni krst. Ova duhovno - sportska manifestacija se održava 19. januara, na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje.

„Pozivaju se zainteresovani učesnici u plivanju za Časni krst, da se do 16. januara prijave putem telefona 063/111-66-63. Svi učesnici moraju obaviti obavezan lekarski pregled. Podsećamo da samom plivanju za Časni krst prethodi liturgija u crkvi Svetog Vaznesenja,a potom i litije do gradske plaže”, kažu za RINU, u Sportskom centru "Mladost".

Ova manifestacija se održava pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkve i Vladike Žičkog. Pokrovitelj je grad Čačak, organizator Sportski centar „Mladost”, a suorganizatori su Narodni muzej i Kulturni centar Čačak.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading