MEDVED IM SE POJAVIO NA PRAGU Kada predator zakuca na vrata, nikome nije svejedno (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

To je bio slučaj i u podgolijskom selu Čaprić, u domaćinstvu Braniše Dramićanina, a ove životinje zaštićene su zakonom.

MEDVED IM SE POJAVIO NA PRAGU Kada predator zakuca na vrata, nikome nije svejedno (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA

Krupan medved se iznenada pojavio na njegovom kućnom pragu i iza sebe ostavio pustoš. Nastradale su košnice sa pčelama koje su sa razlogom bile podignute visoko na terasi, ali to nije sprečilo ovu krupu životinju da dođe do svog plena.

 - Polomila je sve, šta ću, kada sam video, samo što me šlog nije udario. Oborila je zid, pocepala je ono pod čim su bile pčele, kako je ona to sve uradila, ja ne znam, to je bilo na visini od skoro dva metra, uopšte ne znam kako je ona mogla to da dohvati, verovatno je bila mnogo velika mečka. Ovo što je ona uradila, ja ne bih mogao za dva dana maljem i sekirom - kazao je ovaj nesrećni domaćin.

Malobrojni meštani ovog kraja su u velikom strahu za svoju bezbednost, jer su ove životinje zaštićene zakonom, pa im kako kažu jedino preostaje da planinu prepuste ovim životinjama. Zbog sve češćih upada u domaćinstva, meštanima se uvukao strah u kosti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Od mečki ne možemo da živimo, decu vodim svaki dan u školu, bojimo se, žene ne smeju da izađu iz kuće, plaše se da će da ih pojedu, ne znamo šta da radimo. Deca se plaše, ne smeju sami da idu nigde, uveče čim krene prvi sumrak zaključavamo kuće, mečke kada dođu čujemo da psi laju, a mi smemo nigde da izađemo, a ipak ne smemo ni da pucamo jer su one zaštićene zakonom - dodao je komšija Miloje Čaprić.

Ove životinje zaštićene su zakonom, a za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading