MEČKA OPET ZAIGRALA PRED VRATIMA IVANJIČANA I NAPRAVILA LOM Prvi put u istoriji zabeleženo da je ova krupna zver sišla sa Golije i stigla do sela Međurečje

Lepote Srbije

11:00

Aktuelno 0

Dešavalo se da na Goliji napadnu poštara, starijeg meštanina, ali i da upadnu u kuću pojedu med ili razvale baštu.

MEČKA OPET ZAIGRALA PRED VRATIMA IVANJIČANA I NAPRAVILA LOM Prvi put u istoriji zabeleženo da je ova krupna zver sišla sa Golije i stigla do sela Međurečje
Rina

 Još jednom su mečke zaigrale pred vratima Ivanjičana. Da ove krupne zveri poslednjih godina bliže nego ikada prilaze kućama, više čak nije ni iznenađujuća vest jer se upravo to sve češće događa. Dešavalo se da na Goliji napadnu poštara, starijeg meštanina, ali i da upadnu u kuću pojedu med ili razvale baštu. Najnoviji slučaj upada mečki u domaćinstva dogodio se u selu Međurečje kada su napravile lom kod porodice Prinčevac.

"Kapija je bila polomljena, tragove je najverovatnije prekrilo lišće, a onda smo ugledali rasturene košnice svuda okolo. Bilo je jasno da nas je posetila mečka iako se do sada u selo Međurečje nikad nije spuštala. ", kažu za RINU meštani.

MEČKA OPET ZAIGRALA PRED VRATIMA IVANJIČANA I NAPRAVILA LOM Prvi put u istoriji zabeleženo da je ova krupna zver sišla sa Golije i stigla do sela Međurečje Shutterstock
 

Dodaju da sada vreme provode u strahu jer je očigledno da su stigle i do njihovih kuća, za koje su do sada smatrali da su bezbedne i na pristojnoj udaljenosti od njihovog prirodnog staništa.

"One više niti imaju straha, niti se boje ljudi. Sve ih je više jer je lov zabranjen, traže svoju teritoriju i evo stigoše do naše. Ne znam da li ćemo morati i to da im prepustimo jer su očigledno životinje zaštićene više nego ljudi", ističu meštani.

Jedno od rešenja za ovaj veliki problem u podgolijskim selima, kako kažu starosedeoci, možda bi bilo formiranje hranilišta duboko u šumi, ali niko od nadležnih to još uvek ne spominje.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

brana

Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi

Aktuelno

12:00

29 mart, 2024

Prelomni trenutak u izgradnji brane „Arilje - profil Svračkovo”, koja će biti rezervoar čiste, pijaće vode za oko pola miliona žitelja zapadne Srbije dogodio se juče kada je Rzav potekao kroz tunelske cevi, što je omogućilo početak gradnje predbrane i zemljane brane koja će formirati jezero pijaće vode, ukupne zapremine 28 miliona kubnih metara.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

Komentari(0)

Loading