VRHUNSKI SPORTISTA KOJI SE NE BOJI DA POTEGNE Osim što pogađa pravo u metu, OSVAJA I SRCA (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

13:00

Aktuelno 0

Olimpijske igre mu nisu bile dovoljne pa je osvojio i Mediteranske! Hoće li ovaj čovek stati?!

VRHUNSKI SPORTISTA KOJI SE NE BOJI DA POTEGNE Osim što pogađa pravo u metu, OSVAJA I SRCA (FOTO/VIDEO)
Printscreen/Youtube/Milenko Sebić

Sve je počelo tako što je našao tatine medalje u ormanu, bio je oduševljen kad je saznao da se bavio streljaštvom u mladosti.

- Zamolio sam ga da me odvede na strelište da probam da gađam.

- Moj prvi trening je bio izuzetno zanimljiv, dobio sam 10 dijabola i dve mete, zadatak je bio po 5 dijabola iz stojećeg stava u svaku metu, sećam se kao da je juče bilo. Sve dijabole su bile u crnom krugu i ni jedna dalje od osmice. Svi su gledali onako u čudu i pitali me da li sam nekad gađao“, otkriva Milenko dok se priseća svojih početaka.

 

 

„Svojim najvećim dostignućem smatram bronzu sa Olimpijskih igri u Tokiju. Olimpijske igre su vrhunac svakog sportiste. Sam odlazak na Olmpijske igre je izuzetno težak i smatra sa velikim uspehom. Najveća sportska smotra na svetu, gde dolazi 10.000 najboljih sportista na svetu iz svih sportova, san je svakog sportiste. Kad se kući posle Olimpijade vratite sa medaljom to je nešto najlepše što može da se dogodi u sportskoj karijeri“, ističe mladi talenat koji ne planira još uvek da okači pušku o zid.

A što se tiče nervoze i stresa, priznaje da ni on nije imun!

 

 

„Ne mogu da kažem da se nikada ne iznerviram, ne bacam pušku ali znam ponekad burno da odreagujem, to što mi je supruga trener mi nekad dozvoljava da kažem i više nego što je potrebno. Sa druge stvane imam izuzetno poštovanje prema njoj jer da nije nje ni moja karijera ne bi bila ovakva kakva je sad. Ona me je naučila veoma bitnim stvarima, koje pre nje nisam znao da kontrolišem, da u veoma bitnim momentima uzmem sebe u ruke i bez obzira na sve uspem da se vratim u ritam i odradim takmičenje na najvišem mogućem nivou.

Ona je moja velika podrška i moj oslonac u svemu. Kada nam se rodila ćerkica ona je sve preuzela na sebe, da bih ja bio odmoran za treninge i fokusiran na takmičenja. Trudimo se da kad se vratimo sa treninga streljaštvo ostavimo po strani i uživamo sa svojom ćerkicom u svakom trenutku. Mali broj žena razume šta je vrhunski sport i koja su odricanja potrebna da bi se ostvario vrhunski rezultat. Ja sam joj beskrajno zahvalan za sve što je učinila za mene i šta još uvek čini“, ponosno otkriva ovaj olimpijac.

 

 

Budućnost je u sportu, a ona je NADA SRBIJE!

Milenko ima jako karakterističan ožiljak na licu za koji su mnogi mislili da je nastao usred trzaja puške ili u nekoj opasnoj tuči, a mi smo odlučili da razrešimo ovu misteriju!

„Ožiljak na licu nije od streljaštva, kad sam bio treći razred osnovne škole protrčao sam kroz staklena vrata u zgradi, naravno dok me je čuvala moja pokojna baka. Msilim da ona nikad sebi nije mogla da oprosti što se to desilo, ali šta da se radi, neke stvari se jednostavno dese. Nije ona kriva zbog te situacije, bakica je bila izuzetna osoba i veoma mi je žao što sam je nasekirao tada“, kaže Milenko dok se priseća ovog nestašluka iz osnovne škole.

Da biste bili na vrhu potrebno je da se odreknete mnogo čega! Milenko otkriva čime se on vodi:

„Moj moto je rad, red i disciplina. Ako želiš da uspeš moraš da radiš mnogo ali pre svega treba imati cilj i pratiti ga, ako nešto istinski želite i vredno radite, sve je moguće“.

A da biste mogli da uđete u opremu, potrebno je da pazite i na težinu!

„Što se ishrane tiče naravno da moram da pazim, oprema koju nosim je izuzetno skupa i svaka promena težine znači naručivanje nove opreme, ali isto tako cela koncepcija stava se menja, što veoma utiče na sam rad puške i naravno na rezultate. Veče pred nastup se mora jesti nešto laganije da bi san bio što kvalitetniji. Dva sata pred sam nastup mi odgovara neki proteinski šejk pošto su tada pulsacije koje dolaze iz samog želudca najmanje“, objašnjava Milenko i nastavlja da priča o svojim navikama:

„Pred nastup se obično isključim od svih, stavim slušalice, slušam muziku i pokušavam da vizualizujem svoj nastup“.

 

 

Pritisak društva? Evo kako da ga se rešite u 3 jednostavna koraka!

Milenko je posebno naglasio da naša zemlja ima mnogo dobrih sportista i pohvalio Ministarstvo sporta:

„Mladima u Srbiji bih preporučio da se odluče za sport bilo kog tipa. Srbija je mala zemlja ali veoma uspešna u sportu. Imamo neverovatne genetske predispozicije za sport. Izuzetno mi je drago da naša država ima puno razumevanja prema sportistima i maksimalno nas podržava zajedno sa Ministarstvom sporta i Olimpijskim komitetom Srbije“.

Kako da pravilno postaviš cilj i uspešno ga ostvariš

„Sledi nam Evropsko prvenstvo u periodu od 11.10.2022. do 23.10.2022. godine nam sledi Svetsko prvenstvo u Egiptu, u Kairu. Svetsko prvenstvo je prvo takmičenje na kom se mogu uzeti kvote za Olimpijske igre Pariz 2024“, obaveštava olimpijac i poručuje mladima da veruju u sebe.

„Pratite svoje ciljeve, verujte u njih, borite se bez obzira na to koliko je teško i doći će taj dan kada se sve što je bilo teško zaboravi i sa medaljom u rukama i osmehom na licu stojite zadovoljni na postolju“.

Čuli ste kako se dostiže do zvezda! Jaka volja, disciplina i mnogo rada! Mi vam želimo da koliko već danas napravite planove za budućnost!

Izvor: Gospodjica Spark

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading