JEDINSTVENA TRKA PREKO PLANINSKIH PREDELA Pravi praznik za sve ljubitelje moto sporta biće održan na Zlatiboru, takmičenje svetskog ranga (FOTO)

J. K.

15:05

Aktuelno 0

Veliki praznik moto sporta, svetski reli moto-kros održaće se u maju na tri srpske planinske lepotice - Zlatiboru, Tari i Mokroj gori što je od neprocenjive važnosti za promociju kako zapadne Srbije tako i čitave Srbije.

JEDINSTVENA TRKA PREKO PLANINSKIH PREDELA Pravi praznik za sve ljubitelje moto sporta biće održan na Zlatiboru, takmičenje svetskog ranga (FOTO)
rina.rs

 

U pitanju je, inače, jedno od najvećih sportskih takmičenja u Srbiji ove godine pod zvaničnim nazivom - Xcross Hard Enduro Reli.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u vladi Srbije Tatjana Matić prisustvovala je danas na Zlatiboru najavnoj konferenciji upriličenoj povodom toga i poručila da će naša zemlja kao suorganizator svetskog prvenstva u moto-krosu imati priliku da otvori novo poglavlje u razvoju turizma u Srbiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"To je sportsko-rekreativni turizam koji će na pravi način pozicionirati zapadnu Srbiju, Zlatibor, Taru itd. Postajemo značajna svetska destinacija kao jedan od organizatora. Svi naši gosti, ali i svako od gledalaca putem malih ekrana moći će da se upozna sa lepotama naše zemlje", navela je ministarka na konferenciji za medije u hotelu Zlatibor Mountain, Resort & Spa i dodala kako veruje da će manifestacija zaista u lepom svetlu predstaviti Zlatibor kao najupečatljiviju destinaciju i doprineti još boljem turističkom proizvodu zapadne Srbije.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da su kao mala lokalna samouprava stali u red mnogo ozbiljnijih jer su se uključili u organizaciju.

"Opština će ispoštovati sve što je traženo u pogledu infrastrukture, imamo i neophodne ljudske resurse. Čestitam svima na organizaciji, uspeli smo kao opština Čajetina da obezbedimo sve što je potrebno. Ova međunarodna trka doprinosi našoj viziji i razvoju sportsko-rekreativnog turizma, a imamo sve uslove što se tiče konfiguracije terena za jedan ovakav događaj", napomenuo je Stamatović.

Organizator trke Branislav Đurić pozdravio je odlučnost Vlade Srbije, vladinih institucija poput Ministarstva omladine i sporta, kao i opštinu Čajetina da se događaj odvije i zahvalio se na istrajnosti svima.

"Ovaj sport i manifestacija su novost na nebu i zapadne Srbije, a i uopšte u Srbiji, i jedna je od najatraktivnijih disciplina. Oformljen je još krajem 19. veka. Inače, iz krovne svetske organizacije bili su oduševljeni kada su se upoznali sa stazom i uslovima ovde pre nego što je doneta odluka da takmičenje bude održano kod nas. Šampionat se održava na osam destinacija u svetu, a Srbija prvi put u istoriji organizuje nešto ovakvog tipa i na tom nivou", istakao je Đurić.

Takmičenje će se održati od 18. do 21. maja.

srpsko srce johanovo

Nemac dobio srce Srbina sa Kosova i krenuo da pronađe njegovu porodicu i pomogne deci: Potresna istinita priča iz krvave 1999. godine biće prikazana na filmu, angažovana i dva Oskarovca

Aktuelno

10:00

18 april, 2024

Dramatična istinita i ratna priča sa Kosova i Metohije sada će biti prikazana i na filmksom platnu, i to po događajima opisanim u knjizi Vesellina Dželetovića „Srpsko srce Johanovo”. Ratnih godina Srbin je kidnapovan, a potom bio žrtva trgovine organima jer je usmrćen a njegovo srce prodato je u Nemačku. Nakon operacije, Nemac koji je dobio srpsko srce počeo da sanja neke čudne snove, neke nepoznate predele i ljude i želeo je da sazna ko je taj čovek zahvaljujući kome je živ i čije srce nosi. Dobio je informaciju da se radi o Srbinu sa Kosova i Metohije i on se uputio tamo kako bi pomogao porodici nastradalog čoveka, a čije srce je kucalo u njegovim grudima.

Komentari(0)

Loading