NEKADA JE OVA OPŠTINA VAŽILA ZA "SLEPO CREVO" Rekonstruiše se put koji će spojiti Zlatar, Zlatibor i Pribojsku Banju (FOTO) (VIDEO)

Jelena Vamović

20:54

Aktuelno 0

Ni loši vremenski uslovi ne sprečavaju vredne neimare da rade na rekonstrukciji deonice puta od Kokinog Broda do Priboja.

NEKADA JE OVA OPŠTINA VAŽILA ZA "SLEPO CREVO" Rekonstruiše se put koji će spojiti Zlatar, Zlatibor i Pribojsku Banju (FOTO) (VIDEO)
rina.rs

 

Ovaj putni pravac dugačak je 27 kilometara, od čega je 13 na teritoriji opštine Nova Varoš, a druga polovina pripada opštini Priboj. Početak radova prilikom posete Zlatiborskom okrugu najavio je predsednik Aleksandar Vučić, a radove je obišao ministar saobrćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović.

rina.rs

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

„Priboj je predugo bio izolovan, putna infrastruktura je u očajnom stanju a da bi razvijali privredu, ekonimiju i turizam neophodno je da se ulaće u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih saobrćajnica. Zato je predsednik i insistirao da se sa ovim radovima krene što pre. Kada se sve uzme u obzir Srbija je država u kojoj se gradi najvše brzih saobrćajnica i autoputeva više nego u svim zemljama regiona zajedno. Izgradnjom ove deonice nije kraj investijima jer će naredne godine biti izdvojena dodatna sredstva za sanaciju lokalnih puteva koji su nam jednako važni kao i nacionalne saobraćajnice. Cilj nam je da svaka kuća ima normalne prilaze svojim kućama“, izjavio je Momirović.

rina.rs

 

Predsednik opštine, Lazar Rvović, podseća da je Priboj od potpuno devastirane postao jedna od razvijenijih opština Zlatiborskog okruga. Upravo zahvaljujući izgradnji modernih puteva u Slobodnu zonu stižu novi investitori, a takođe je porasla i zaintereosovanst za zemljištem koje se nalazi pored puta koji se rekonstruiše.

„Opština Priboj dugo je bila slepo crevo i bez dobre komunikacijske veze. Na ovo se čekalo godinama i radujemo se svakom kilometru puta. Osim toga velika stvar za nas je i rekosntrukcija pruge Beograd-Bar, uspostavljanje aerodroma Ponikve jer sve su to faktori koji direktno utiču na razvoj naše opštine i bolji život naših građana“, rekao je Rvović.

rina.rs

 

Put od Kokinog Broda do Priboja povezaće Zlatar, Zlatibor i pribojsku Banju što će ove tri lokacije objediniti u istu tusrističku ponudu, pa je zbog toga njegova rekonstrukcija od jod još većeg značaja.

„Na ovaj način ćemo Beograd približiti Priboju. Nadamo se da će ovo biti put kojim se ovde dolazi, a ne odlazi. Mnogo puta je rečeno da je ovo ostvarenje snova svih Pribojaca i to zaista jeste tako“, rekao je narodni poslanik Krsto Janjušević.

rina.rs

 

Usled radova na rekonstrukciji državnog puta Kokin Brod – Pribojska Banja su u punom jeku, a sve do 31. decembra u periodu od 7 do 18 časova put će biti zatvoren za saobraćaj.

(Izvor: RINA.rs)

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading