STIŽE JOŠ JAČE ZAHLAĐENJE Vetar pojačan, severozapdni, a dnevni maksimum od samo 1 do 6 stepeni Celzijusa

M. M.

09:36

Aktuelno 0

Početkom sledeće nedelje hladno, sneg na kratko moguć i u nizijama.

STIŽE JOŠ JAČE ZAHLAĐENJE Vetar pojačan, severozapdni, a dnevni maksimum od samo 1 do 6 stepeni Celzijusa
rina.rs

 

Danas posle podne sa zapada i jugozapada stiže novo naoblačenje kao posledica približavanja hladnog fronta. To naoblačenje će zapadnim, jugozapadnim, južnim i severozapadnim predlelima posle podne usloviti pojavu kiše ili pljuska. Nad ostalim predelima promena vremena stiže u noći ka petku, rekao je meteorolog Marko Čubrilo.

U noći ka petku sa daljim napredovanjem hladnog fronta, vetar u okretanju na pojačan severozapadni koji u zoni fronta na kratko može biti i vrlo jak, a osim promene smera vetra sledi i jače zahlađenje te će vrlo brzo u predelima preko 700mvn kišu smeniti sneg, dok će se u petak snežna granica očekuje na oko 500mnv.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U petak posle podne na severozapadu regiona prestanak padavina uz smanjenje je oblačnosti. Vetar pojačan, severozapdni, a dnevni maksimum od samo 1 do 6 stepeni Celzijusa.

Do subote ujutro najveći deo predela preko 500mnv bi trebao imati barem oko 2-3cm snega, dok bi viši predeli mogli imati i preko 10cm.

U subotu ujutro vrlo hladno, posebno na severu i nad planinskim delom regiona i nad tim predelima treba očekivati mraz od -6 do -3 stepena Celzijusa, ponegde i oko -10 stepeni Celzijusa, posebno tamo gde bude snega. U toku dana promenjljivo oblačno i uglavom suvo uz dnevni maksimum od 0 do 6 stepeni Celzijusa.

Nedelja posle hladnog jutra donosi manje otopljenje posebno jugoistoku regiona dok će pod uticajem novog fronta i ciklona na zapadu doći do pogoršanja sa padavina, snežna granica bi se trebala kretati na oko 600mnv.

– Početkom naredne nedelje hladno i vetrovito uz moguće padavine nad većim delom regiona, posebno nad južnim i središnjim predelima, ali će njihova količina i raspored zavisiti od tačnog položaja i snage ciklona čije se forniranje očekuje u noći ka ponedeljku. Sa dnevnim maksimumima koji će se kretati od -1 do 4 stepena Celzijusa, snega bi moglo biti i u nizijama – saopštio je meteorolog.

Prema 11. decembra i kasnije još nije jasno u kom će pravcu krenuti sinoptika. Operativni proračuni oba modela jako variraju od izlaza do izlaza dok ansamble članovi su gotovo 50%-50% podeljeni između opcija jačanja uticaja Atlantika što nam donosi topliji period i održavanja uticaja anticiklona što bi nam donelo verovatno suvo, ali prohladno vreme.

Do petka svakako jače, ali prolazno otopljenje zatim povratak u zimski režim sa snegom koji bi osim planinama bio moguć i u nizijama regiona, posebno oko 07. decembra.
čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading