ČEKA NAS MINUS I PADAVINE U pojedinim delovima Srbije aktiviran žuti meteo alarm

M. M.

13:09

Aktuelno 0

Najniža temperatura od minus dva do četiri, a najviša od jedan do šest stepeni

ČEKA NAS MINUS I PADAVINE U pojedinim delovima Srbije aktiviran žuti meteo alarm
Foto: EPA

 

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno sa kišom i snegom, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je i meteorološko upozorenje.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Danas mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a u ponedelјak na području zapadne, centralne i jugozapadne Srbije očekuje se više padavina i povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Na severu i zapadu tokom dana uglavnom suvo, a noću sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od minus dva do četiri, a najviša od jedan do šest stepeni.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, uz provejavanje slabog snega pre podne i temperaturu od oko nule do oko dva stepena.

U toku noći ponovo će padati sneg i očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača.

Upaljen i meteo alarm

Zbog snega i magle u jednom delu Srbije biće upaljen danas žuti meteo alarm što znači da vreme može biti opasno.

"Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Žuti meteo alarm biće na snazi na teritoriji Bačke, Bnata, Srema, Beograda, na zapadu naše zemlje kao i u Šumadiji.

Za ponedeljak je najavljeno dodatno pogoršanje vremena, te će na snazi, pored žutog, biti i narandžasti meteo alarm sto znači da je vreme opasno.

Besplatan vrtić Dragačevo

VIŠE NOVCA U NOVČANIKU Besplatan vrtić i udžbenici za svako treće dete!

Aktuelno

18:00

28 mart, 2024

Lučani - Dragačevski kraj poznat je po tome da redovno sprovodi populacine mere kako bi se povećao prirodni priraštaj. Sada je potpisan ugovor sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju o sufinansiranju mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2024. godini.

ilustracije

Vratila se iz Amerike u Srbiju i čitavom svetu objasnila neke stvari: Maja iz Čačka ilustruje naše narodne poslovice, stranci su oduševljeni

Aktuelno

11:00

28 mart, 2024

Samo u Srbiji možete čuti da je neko pustio mozak na ispašu, da tele blene u šarena vrata i da se stolica mora zagrejati. Značenje ovih narodnih bisera razumeju samo ljudi sa ovog podneblja, ali Maja Stojanović iz Čačka svoj dar za umetnost i crtanje usmerila je upravo na ove neobične poslovice, pa ja za njih sada čuo ceo svet.

Komentari(0)

Loading