NE KREĆITE NA PUT PREKO OVE PLANINE Sneg intenzivno pada na Goliji, padavine i na Zlatiboru i Tari - mehanizacija već na terenu (FOTO)

Jelena Vamović

10:33

Aktuelno 0

Sneg na teritoriji opština Ivanjica intenzivno pada od ranih jutarnjih sati.

NE KREĆITE NA PUT PREKO OVE PLANINE Sneg intenzivno pada na Goliji, padavine i na Zlatiboru i Tari - mehanizacija već na terenu (FOTO)
rina.rs

 

Za sada su svi putevi prohodni, ali nadležni apeluju da vozači bez preke potrebe ne kreću na put preko Golije koji vodi ka Novom Pazaru, jer deonica Preko Brdo – Odvraćenica je jedna od najkritičnijh i koja je samo prošle zime zavejala na desetine automobila.

„Ekipe su u pripravnosti, je ukoliko sneg nastavi da pada ovim intezizetom vozačima u tom pravcu može doneti brojne teškoće. Na prevoju preko Odvraćenice najveći problem pravi vetar koji samo za nekoliko minuta pravi smetove visoke nekoliko metara i često se baš tu neko od vozača zaglavi u snegu. Apelujemo na sve koji idu ka Novom Pazaru da to čine preko Javora i Sjenice ili da idu na Ušće i ne koriste ovaj pravac “ rekao je za RINU Vitomir Arsović iz preduzeća Ivanjica Putevi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kiša u Zlatiborskom okrugu prelazi u sneg i za sada svi putni pravci su prohodni ka Novoj Varoši, Sjenici i Bajinoj Bašti preko Kadinjače.

rina.rs

 

„Podigli smo nivo mehanizacije na drugi stepen, uključili više mašina za čiščenje i spremno čekamo najavljene padavine. Imamo dovoljno svih agegata koji su neophodni kako bi se saobraćaj odvijao nesmetano“, kazao je za RINU, Leko Korićanac.

Sneg intenzino pada i na i Tari. Nekoliko centimetara belog pokrivača već se nalazi na kolovozu, zato se još jednom na sve vozače apeluje da ne kreću na put bez zimske opreme.

„To se pre svega odnosi na vozače iz Crne Gore koji zbog drugačijih vremenksih uslova na put krenu sa letnjim gumama, a preko Zlatibora dolazi do poprečivanja u snegu i pravi se kolaps u saobraćaju“, rekao je Korićanac.

Nadležni poručuju da je kolovoz je mokar i klizav, najavljenih niskih temperatura u zapadnoj Srbiji vozačima se apeluje na povećan oprez i korišćenje adekvatne zimske opreme.

 

(Izvor: Rina.rs)

 

čačak

Dragiša poveo unuke kod malog Radoja da upoznaju dečaka borca: Privrednik iz Požarevca sam se javio da izgradi kuću za namučenu porodicu i tako im pomogne - veliko bravo

Aktuelno

18:00

12 jun, 2024

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Da pomogne javilo se dosta dobrih ljudi, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi n manje, ni više već sagradio kuću za ovu napaćenu porodicu, ali i štalu, koju mali domaćin Radoje toliko priželjkuje.

Komentari(0)

Loading