PETI DAN BORBE SA SNEŽNOM BLOKADOM Veći deo meštana ivanjičkih i dragačevskih sela konačno dobilo struju (FOTO)(VIDEO)

Jelena Vamović

14:19

Aktuelno 0

Nakon što su snežne padavine izazvale potpuni kolaps na elektro-mreži u Zapadnoj Srbiji situacija se polako popravlja.

PETI DAN BORBE SA SNEŽNOM BLOKADOM Veći deo meštana ivanjičkih i dragačevskih sela konačno dobilo struju (FOTO)(VIDEO)
rina.rs

 

Ekipe EDS-a su sve vreme na terenu i rade na saniranju kvarova. Na teritoriji opštine Ivanjica veći deo meštana je nakon četiri dana dobio struju.

„Bez napajanja električnom energijom trenutno je oko 1500 ljudi, među njima pojedini čak i peti dan. Ostala sela i gradsko jezgro imaju normalno snabdevanje. Nadamo se da će u najskorijem roku svi kvarovi biti konačno sanirani. Putevi prvog prioriteta, kao i pravci do centara mesnih zajednica su pročišćeni, neprohodno je nekoliko seoskih nekategorisanih puteva. Mi su u makismalnoj pripravnosti, ali za sada nema ugroženih lica „, rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U opštini Lučani teška mehanizacija na terenu 24 časa, kako bi osposobila sve nekategorisane puteve.

 

Na teritoriji opštine Lučani svi opštinski putevi I i II reda su prohodni, a ekipe javnog preduzeća su u mesnim zajednicama Guberevci, Viča i Milatovići gde pomažu u račišćavanju snega na putevima gde meštani nisu mogli da očiste svojom mehanizacijom.

„Normalizovano je snabdevanje vodom, grejanje je uredno. Situacija sa električnom energijom je znatno bolja, bez napona je oko 50 trafo stanica od njih 230, tj negde oko 1700 potrošača. Ekipe EDS-a su na terenu uz pomoć kolega iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Kraljeva i Sjenice i do kraja dana se očekuje da će 90% potrošača imati električnu energiju“, naglasio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Zbog obilnih snežnih padavina koje su tokom vikenda pogodile Srbiju vanredna situacija je na snazi, osim u Ivanjici i Lučanima, i u Arilju, Ljuboviji, Bajinoj Bašti i Krupnju. Najveći problem jesu kvarovi ma elektro-mreži. Nekoliko hiljada ljudi je bez struje, ekipe na terenu pokušavaju da saniraju kvarove, a putari kao i meštani odsečenih sela sopstvenom mehanizacijom čiste neprohodne putne pravce.

U Arilju preko 150 domaćinstava još uvek nije dobilo električnu energiju.

Jako teša situacija je i u susednoj opštini Arilje, gde elektromonteri danonoćno rade na raščišćavanju i uklanjanju stabala koja su pokidala kablove na dalekovodima.

„Ono što nas ohrabruje u ovom trenutku jeste da nemamo bolesnih i zavejanih sugrađana, stavili smo sve mašine na raspolaganje distribuciji kako bi što pre rešili snadbevanje strujom, u ovom trenutnku oko 150 domaćinstava nema električnu energiju u svojim kućama. Takođe uspeli smo da raščistimo puteve prvog i drugog reda na teritoriji naše opštine, ali imamo problema sa nekategorisanim seoskim putevima, nadamo se da će u narednih 48 sati biti uspostavljeno normalno snabdevanje strujom u čitavoj opštini kao i prohodni svi putevi“, kazao je prvi čovek opštine Arilje za RINU.

  • 1639560535lucani-probijanje-smetova-u-dragacevu-video
  • (Izvor: Rina.rs)

    reka lim

    Bagerima, kamionima i čamcima se čisti smeće iz Lima: Ogromne količine otpada opet stigle u Srbiju iz Crne Gore, ekološka bomba samo što ne eksplodira

    Aktuelno

    11:00

    16 april, 2024

    Na reci Lim kod Nove Varoši, u prethodnom periodu veliki vodostaj reke doneo je ogromne količine smeća, koje je postavljena lančanica zaustavila u mestu Bistrica. Članovi Udruženja građana "Jastreb", tokom jučerašnjeg čitavog dana, sa teškom mehanizacijom uspeli su da uklone preko 50 kubika nagomilanog smeća.

    Komentari(0)

    Loading