FILMSKE GREŠKE: Jedna je traktor iza Miloša Obilića u filmu „Boj na Kosovu“

Lepote Srbije

18:00

Zanimljivosti 0

Filmske greške su često neprimetne, ali kad ih uočimo, izazivaju smeh i iznenađenje.

boj na Kosovu
Prinskrin

Evo nekoliko primera filmskih grešaka  iz domaćih filmova koje su pažljivi gledaoci primetili

Montevideo, bog te video - U ovom popularnom filmu Dragana Bjelogrlića, u sceni tuče između Miloša Bikovića i Viktora Savića, iza njih se vide klima-uređaji i soliteri, što kvari utisak vremena u kojem se radnja dešava. Na kraju filma, kad se Tirke ljubi s Rosom na kiši, njegova kosa je čas mokra, čas suva, što pokazuje da su scenu ponavljali više puta.

Boj na Kosovu - U ovom epskom filmu, Miloš Obilić (Žarko Laušević) jaše konja, a iza njega se vidi traktor! Usred bitke u daljini se može videti crveni kamion „Koka-Kole“, a jedan „Turčin“ gine čak 17 puta tokom borbe. Takođe, neki statisti su se pojavili u farmerkama i patikama.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zona Zamfirova - U ljubavnoj priči Zone i Maneta, u nekoliko scena kuće imaju prozore s roletnama, koje u tom vremenu nisu postojale. Manulać u jednoj sceni čas nosi sako, čas ga nema, što je greška u kontinuitetu.

Lajanje na zvezde - Film se dešava u šezdesetim godinama prošlog veka, ali u učionici se vidi ikona Svetog Save, što nije bilo moguće u socijalističkoj Jugoslaviji.

Munje - U jednoj sceni Sergej Trifunović prelazi sa prednjeg na zadnje sedište automobila, ali se u sledećem kadru opet pojavljuje napred, što je greška u montaži.

Žikina dinastija - U prvom delu serijala, Milan Todorović se zapravo zove Milan Đorđević, ali to ime kasnije menjaju, što je ostala zanimljiva greška.

Ko to tamo peva - Radnja filma se dešava na Veliku subotu 1941. godine, ali likovi, uključujući sveštenika, jedu meso, što nije u skladu sa postom. Takođe, u filmu „Maratonci trče počasni krug“, Bora Todorović greškom izgovara pravo ime Seke Sablić, ali ta greška ostaje u filmu.

Ove greške, iako sitne, daju poseban šarm domaćim filmovima i podsećaju nas na to da su i oni koji ih prave samo ljudi.

Komentari(0)

Loading