U vreme kad nije bilo specijalnih efekata, ovako je izgledalo snimanje Boja na Kosovu: Knez Lazar NIJE jurišao na konju (FOTO)

Lepote Srbije

14:00

Kultura 0

Korisnici društvene mreže Reedit su brzo počeli da dele ovu sliku, koja prikazuje lika iz filma ” Kosovski boj” koji u kadru jaše konja.

U vreme kad nije bilo specijalnih efekata, ovako je izgledalo snimanje Boja na Kosovu: Knez Lazar NIJE jurišao na konju (FOTO)
Printscreen/Youtube

Na popularnoj društvenoj mreži “Reddit” pojavila se autentična fotografija sa snimanja scene filma “Kosovski boj”.

Naime, korisnici društvene mreže su brzo počeli da dele ovu sliku, koja prikazuje lika iz filma ”Kosovski boj” koji u kadru jaše konja. Međutim, prava tajna scene je u tome što je glumac “jahao konja” ipak automobilom, a nije bio na pravoj životinji.

Sigurno ste se pitali kako je sniman domaći film Boj na Kosovu, te 1989. godine. Ovde možete videti jedan od kadrova iz filma. Statisti (jahači) na konjima galopiraju dok pored njih knez Lazar (glumac Miloš Žutić) stoji u mercedesu sa otvorenim krovom imitirajući pokrete kako jaše na konju.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sve to vreme, paralelno od glumca i statista ide kombi iz kog kamerman vidno isturen napred pravi kadar za scenu početka napada srpskih vitezova u Kosovskom boju.

U vreme kad nije bilo specijalnih efekata, ovako je izgledalo snimanje Boja na Kosovu: Knez Lazar NIJE jurišao na konju (FOTO) Printscreen/Facebook
 

Kako je to izgledalo i zašto je fotografija postala brzo viralna na internetu pogledajte na slici ispod.

U vreme kad nije bilo specijalnih efekata, ovako je izgledalo snimanje Boja na Kosovu: Knez Lazar NIJE jurišao na konju (FOTO) Reddit/Printscreen
 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Sveti Vasilije

PUT SVETOG VASILIJA Rođenje i život jednog od najvoljenijih srpskih SVETITELJA, od Mrkonjića do Ostroga (FOTO)

Kultura

17:00

28 april, 2024

Kada se iz pravca Mostara krene ka Trebinju, put će vas navesti kroz selo Mrkonjići. Mrkonjići su okićeni stablima najslađih smokava i narova koje ste ikada probali, ali pored toga, ono po čemu su Mrkonjići čuveni jeste to da je upravo tu rođen verovatno najomiljeniji i najpoštovaniji svetac naših prostora, naime ovde je rođen Sveti Vasilije Ostroški, čudotvorac.

Komentari(0)

Loading