DOMAĆICE Imamo 8. fenomenalnih saveta za VAS!
Donosimo vam odlične predloge za čišćenje uz pomoć uglavnom prirodnih sredstava kao što su limun, sirće, soda bikarbona, crni luk, koji će vam mnogo pomoći u domaćinstvu.
PLEH
Ako vam se pleh ulepio odozdo, možete lako da ga očistite sodom bikarbonom i hidrogenom. Nanesite na ulepljenu površinu sodu bikarbonu, pa zatim hidrogen, a onda opet sodu bikarbonu i ostavite da odstoji pola sata do sat, a onda istrljajte tvrdom stranom sunđera ili žicom.
PRLJAVŠTINA IZMEĐU PLOČICA
Možda vas zanima:
ŠTA DA URADITE KADA VODA KIPI TOKOM KUVANJA? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Svi muku mučimo i kuvamo jela koja ne smemo ostaviti bez nadzora jer bi nam svaki čas mogla iskipiti. Postoji mali kuhinjski trik koji olakšava pripremu jela u loncima.
POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima
Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja.
Možda vas zanima:
ŠTA DA URADITE KADA VODA KIPI TOKOM KUVANJA? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Svi muku mučimo i kuvamo jela koja ne smemo ostaviti bez nadzora jer bi nam svaki čas mogla iskipiti. Postoji mali kuhinjski trik koji olakšava pripremu jela u loncima.
POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima
Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja.
Možda vas zanima:
ŠTA DA URADITE KADA VODA KIPI TOKOM KUVANJA? Jednostavan trik za koji vam je potreban samo jedan sastojak
Svi muku mučimo i kuvamo jela koja ne smemo ostaviti bez nadzora jer bi nam svaki čas mogla iskipiti. Postoji mali kuhinjski trik koji olakšava pripremu jela u loncima.
POSTOJI RAZLOG ZAŠTO SE KROMPIR PRODAJE U DŽAKOVIMA Stručnjaci objasnili kako pravilno čuvati krompir da ne proklija i traje mesecima
Krompir svi vole, može se pripremiti na razne načine i, za razliku od većine proizvoda, može da se čuva nedeljama ili čak mesecima. Međutim, dok je krumpir prilično otporan, postoje ispravni i pogrešni načini za njegovo skladištenje. Bez obzira na vrstu krompira, sve treba čuvati prema ovim savetima i trikovima za najduži mogući rok trajanja.
Pomešajte sodu bikarbonu i izbeljivač u odonosu 3:1 i promešajte starom četkicom za zube dok ne dobijete sjedinjenu pastu. Zatim pastu nanesite na površine između pločica i ostavite 5-10 minuta da odstoji, a onda istrljajte četkicom. Sačekajete još 5-10 minuta, pa isperite. Za sve to vreme obavezno nosite gumene rukavice.
GUMENE RUKAVICE ZA UKLANJANJE DLAKE LJUBIMACA
Pokvasite gumenu rukavicu i njom pređite preko mesta na kojima je ljubimac ostavio dlake. Svaki put kad se nakupi mnogo dlaka, operite rukavicu, pa nastavite.
OČISTITE RERNU BEZ HEMIJE
Ako želite da očistite prljavštinu u rerni, to je moguće i bez hemije. Potrebni su vam soda bikarbona, sirće, činija ili flaša sa probušenim čepom (bolje flaša) i spatula.
Prvo uklonite postolje, pa spatulom uklonite onoliko prljavštine koliko možete. Zatim sodu bikarbonu poprskajte po dnu rerne. Nakon toga u flašu sa rupom na čepu naspite sirće i poprskajte sirće preko sode. Ostavite da odstoji 10-20 minuta.
Zatim uzmite sunđer ili žicu i njome istrljajte rernu kružnim pokretima. Prljavština će se lako skinuti. Tek kada više ne budete osećali neravnine od prljavštine, uklonite višak sode i sirćeta sunđerom.
OČISTITE PROZORE TAKO DA VAM NE OSTANU PRUGE
Pomešajte sirće, tečnost za sudove i vodu. U bocu sa sprejom naspite jednaku količinu vode i sirćeta i dodajte nekoliko kapi tečnosti za suđe, pa promućkajte. Zatim uzmite čistu krpu i parče papira iz novina. Poprskajte mešavinu na prozore i obrišite krpom, a onda suvišnu vlagu pokupite zgužvanim novinama i to je to.
UKLONITE FLEKE S NOŽEVA
Ako su vam se na noževima pojavile fleke, potreban vam je samo sok od limuna da ih se rešite. Naspite sok od limuna u čašu i vrhove noževa potopite u to. Kad izvadite noževe, dovoljno je samo da ih sperete (bez trljanja).
DA VAM ŽICA ZA ROŠTILJ NE BUDE LEPLJIVA
Sve što vam je potrebno je crni luk. Presecite ga na pola i istljajte žicu za roštilj njime. Sledeći put kad budete pravili roštilj, meso vam se neće lepiti za žicu.
OSVEŽITE PEŠKIRE
Svima se desilo da im se peškiri osećaju na vlagu. Ali taj neprijatni miris možete lako da uklonite.
Kada perete peškire, samo ubacite sirće umesto praška za veš. Topla voda i sirće uradiće svoje. U slučaju da se peškiri i dalje osećaju, operite ih još jednom, ali sada dodajte sodu bikarbonu.
Jedan zaboravljeni napitak čisti creva kao rukom i vraća energiju: Pijte ga svaki dan, bolji je i od probiotika
Napitak koji je (pre)dugo bio zanemaren
PUCNJI U KOŠUTNJAKU ZAUSTAVILI SU SRBIJU Knez Mihailo ubijen tokom šetnje, a njegovo telo je BRUTALNO ISKASAPLJENO
Knez Mihailo Obrenović jedan je od najznačajnijih srpskih vladara. Na prestolu Kneževine Srbije sedeo je u dva navrata - od 1839. do 1842. i od 1860. do 1868. Prvi put nakon smrti svog brata Milana, a drugi put nakon smrti svog oca Miloša.
DA LI JE OVO NAJSMEŠNIJA SCENA U ISTORIJI SLAGALICE? Srbija i dan danas PLAČE, SPREMITE SE (VIDEO)
Podsetimo se jedne od možda najsmešnijih situcija u istoriji ovog kviza
NAJPOZNATIJI SRPSKI TRAVAR OTKRIVA: Uz samo jednu kašiku OVE BILJKE izbacićete OTROVE iz organizma, obratite pažnju
Ipak, vrlo je važno znati koji je čaj za koju boljku, kao i kako ga pravilno spremiti. Najpoznatiji travar s juga Srbije otkriva kako da ojačate imunitet
DANAS POPIJTE PRAVU! Pogrešno pravimo tursku kafu ceo život - 1 stvar se stavlja zbog GUSTINE, Turkinje rade i OVO
Turska kafa je ritual, simbol gostoprimstva i tradicije
Komentari(0)