OTAC NIKOLE TESLE JE GODINU DANA PRE NJEGOVOG ROĐENJA VIDEO NEVEROVATNU STVAR: Na veliki srpski praznik desilo se čudo

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Otac Nikole Tesle godinu dana pre njegovog rođenja, video je "Božiji fenomen".

OTAC NIKOLE TESLE JE GODINU DANA PRE NJEGOVOG ROĐENJA VIDEO NEVEROVATNU STVAR: Na veliki srpski praznik desilo se čudo
Lepote Srbije/K.R.

Nikola Tesla je bio genijalni pronalazač i naučnik koji je napravio revoluciju u svetu električne energije. Nazivali su ga sanjarom, rugali se njegovim idejama, ali vreme je sve postavilo na svoje mesto.

Sveštenik Milutin Tesla izveštava o Božjem fenomenu 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, rodio mu se sin Nikola.

Dnevnik Teslinog oca, sveštenika Milutina, koji je ovaj zapis objavio tačno godinu dana pre rođenja njegovog genijalnog sina, otkriva neverovatne stvare o kojima je malo ko znao.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Lepi fenomen daje prostome narodu povoda od svake ruke suditi, umnijemu zritelju pak ostala je muka ta što ga se nije mogao sit nagledati, jer ovo pojavljenje Božije prirode toliko je trajalo, koliko bi čovijek mogao tako rekuć šinuti dlanom o dlan. Juče bila je vrućina velika i vozduh ladan, nebo se smješilo i zvijezde sjajile kako igda; najedanput, blisnu od strane istoka, i kao kad bi zabuktalo trista luča potegnu na zapad, zvijezde ukloniše se, i bi reći sva priroda stade; pojavljenje pak preko svoda neba prolazeći činilo se je tako blizu, kao da bi ga iz praće dovatiti mogao, a čulo se je kao daleki vodopad i prosipajući od sebe varnice ostavljalo je modre pruge za sobom, i kad je šmrknulo za prvi brijeg, zaorilo se je tamo, kao da bi se srušila kakva velika kula, a odjek protezao se je u Velebitu na južnoj strani zadugo. Zatijem obuze časkom pomrčina i mirijade svjetila nebesnija ostadoše preblijeđene od lica ovog malog Božijeg fenomena."

Zanimljivo je to što Milutin Tesla izveštava o "Božjem fenomenu" 30. juna 1855. godine po starom kalendaru. Taj fenomen pojavio se nad Smiljanskom dolinom na Petrovdan te godine. Posle godinu dana, sledeće 1856. godine, rodio mu se sin Nikola.

@lepotesrbijee Da li ste znali da u Srbiji postoji selo koje broji samo 70 stanovnika? 🙂 #vlasi #lepotesrbije #srbijainstagram #srbija #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading