SVI PRAVIMO VELIKU GREŠKU Evo kako da napravite najbolju domaću kafu, postoji jedan važan trik
Postoji samo određena količina kofeina koji može da se “izvuče” iz zrna pre nego što uništite ukus napitka, a sve to zavisi od vremena kontakta, brzine ekstrakcije i razmere vode i kave.
Ovo je pravi način za kuvanje domaće kafe:
Zavisnici od kafe veoma ozbiljno shvataju svoj omiljeni napitak, i svaki od njih ima svoj provereni način za kuvanje kafe.
Možda vas zanima:
Tajna u šoljici: kako se iz kafe čita sudbina
Nekada, a ponegde i danas, domaća kafa nije bila samo piće koje ugreje i razbudi. Ona je bila povod za okupljanje, razgovor i – gatanje. Gledanje u šolju bilo je omiljeno među ženama, naročito na selima, posle ručka ili u dugim zimskim večerima, kada bi se oko stola okupilo društvo željno i priče i malo mistike.
Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?
Možda vas zanima:
Tajna u šoljici: kako se iz kafe čita sudbina
Nekada, a ponegde i danas, domaća kafa nije bila samo piće koje ugreje i razbudi. Ona je bila povod za okupljanje, razgovor i – gatanje. Gledanje u šolju bilo je omiljeno među ženama, naročito na selima, posle ručka ili u dugim zimskim večerima, kada bi se oko stola okupilo društvo željno i priče i malo mistike.
Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?
Možda vas zanima:
Tajna u šoljici: kako se iz kafe čita sudbina
Nekada, a ponegde i danas, domaća kafa nije bila samo piće koje ugreje i razbudi. Ona je bila povod za okupljanje, razgovor i – gatanje. Gledanje u šolju bilo je omiljeno među ženama, naročito na selima, posle ručka ili u dugim zimskim večerima, kada bi se oko stola okupilo društvo željno i priče i malo mistike.
Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?
Način kuvanja je najvažniji, a sve ostalo, od količine šećera do sipanja mleka su samo sitnice. Realno, ljubitelji kafe se dele na dve grupe: one koji vole jaku kafu, i ljude koji više uživaju u slabijoj kafi.
Zvanično objašnjenje glasi:
Ako stavljate previše kafe, rizikujete da da napitak bude kiselkast. Zapravo, uprkos uvreženom mišljenju, veća količina ovog crnog praha neće intenzivirati ukus napitka.
Postoji samo određena količina kofeina koji može da se “izvuče” iz zrna pre nego što uništite ukus napitka, a sve to zavisi od vremena kontakta, brzine ekstrakcije i razmere vode i kave.
Zlatno pravilo je 2 kašičice kafe na 170 mililitara vode.
Lični Titov anesteziolog bio je prisutan kad je Jovanka Maršala pitala "Gde je streljan Draža Mihailović": Da reakciju nisam video svojim očima ne bih verovao (FOTO)
Neispričane priče o Brozu, Draži Mihailoviću i poslednjim danima koji su potresli javnost
Kako je 1 rečenica došla glave Dušku Radoviću: Vlast ga je ućutkala, na samrtnoj postelji otvorio dušu, pa svi zanemeli
Kad su Dušku Radoviću zabranili da govori, shvatili su da su se o njega ogrešili, a kad su se pokajali rekao je - Ja nisam na dugme
Čaj od ove biljke je ČISTO ZLATO: Može da REGULIŠE NIVO ŠEĆERA U KRVI, jača imunitet, OBILUJE VITAMINIMA i mineralima!
Obavezno popijte jednu šolju ovog napitka dnevno
Nikola Tesla ovu voćku nije ispuštao iz ruke i doživeo je 87 godina: Verovao je da to čini mozak moćnijim!
Tesla je u jednom intervjuu podelio svoju filozofiju ishrane
LEK IZ DOLINE LJUBAVI: Zaboravljeni recept za sirup od jorgovana i kako su ga žene koristile za lečenje štitne žlezde
Jorgovan (Syringa vulgaris) je za Srbe simbol najveće ljubavi, zahvaljujući legendi o Jeleni Anžujskoj. Međutim, osim romantične priče, ovaj mirisni cvet krije i izuzetna lekovita svojstva. Otkrivamo zašto su žene u narodnoj medicini koristile sirup i tinkture od jorgovana za lečenje hroničnih bolesti i poboljšanje disajnih puteva.
Komentari(0)