DA LI ZNATE DA POSTOJI "YUGO" LIMUZINA? Ne možete ni zamisliti kako izgleda i upravo je stavljena na prodaju (FOTO)

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Hit oglas je postavio jedan muškarac iz mesta Pirc u saveznoj državi Minesoti.

DA LI ZNATE DA POSTOJI "YUGO" LIMUZINA? Ne možete ni zamisliti kako izgleda i upravo je stavljena na prodaju (FOTO)
Shutterstock

 

Kragujevačka „Zastava“ krajem osamdesetih godina izvozila je „jugo „u Sjedinjene Američke Države. U tom periodu ovaj automobil je i na tom tržištu bio jedan od najjeftinijih automobila, pa ne čudi što se brzo „proslavio“ kao kuriozitet.

Amerikanci se i danas, s vremena na vreme, sete ovog modela. Jedan od sadašnjih podsetnika na njega je jedan oglas objavljen na onlajn servisu „Facebook Marketplaceu“.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Hit oglas je postavio jedan muškarac iz mesta Pirc u saveznoj državi Minesoti, piše 24 sedam.

On je u oglasu objasnio da je njegov deda 1988. godine kupio dva „juga“ direktno od zastupnika. A ono što je uradio nakon kupovine oduševilo je sve. Iz zabave je tada zavario jedan za drugi automobil i stvorio jedinstvenu limuzinu.

Jugo Printscreen/Facebook
 

Amerikanac dalje objašnjava da mu je deda bio auto-limar i da je dobro znao šta radi. On je i vozio dedin automobil, koji je u svoje zlatno doba prešao 69.000 kilometara.

Ali ovo vozilo već godinama stoji u garaži, a da bi se pokrenulo potrebno je, navodno, samo popraviti karburator vredan četrdesetak dolara.

S obzirom na to da deda danas ima 82 godine, ne može da se bavi time, pa je odlučio da ga proda.

Ukoliko neko želi da kupi ovaj jedinstveni automobil moraće da izdvoji 4.000 dolara. Stanje mu je, kako se može videti na fotografiji, popriličmo očajno. Ova „limuzina“ nudi tri reda sedišta i 1,1-litarski benzinac, što je i izvorni motor.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading