U prašak za veš dodala je jedan začin i onda ostala u čudu: Odeća je bila kao nova posle pranja

Teodora Tojagić

11:00

Zanimljivosti 0

Ponekad, iako vodimo računa da odaberemo pravi program, najbolji prašak i analiziramo etikete na garderobi, desi se da se odeća tokom pranja skupi ili izgubi boju.

Veš mašina
Shutterstock

Ukoliko želite da odeći vratite staru boju i šarm, trebaće vam samo jedan začin koji sigurno već imate u kuhinji. Verovali ili ne, jedna kašičica crnog bibera može sve da popravi!

Crni biber otapa ostatke praška na vašoj odeći, i on je najveći krivac zbog kojeg nestaje pigment sa vaše garderobe. Važno je znati da ukoliko dodajete biber u veš mašinu, isti morate da perete u hladnoj vodi.

Postupak:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Biber pomešate sa praškom za veš, pa sipajte u odgovarajuću pregradu u mašini i uključite da se pere.

Crni biber otapa sve ostatke sapuna na vašoj odeći i vraća joj boju.

(Krstarica)

vila

Vile sa Radana: Da li još uvek čuvaju blago i igraju vilinska kola?

Zanimljivosti

15:00

29 septembar, 2025

Na jugu Srbije, između Lebana i Bojnika, Kuršumlije i Prokuplja, prostire se planina Radan – krajolik ispresecan gustim šumama, bistrim izvorima i tihim selima. Ali Radan nije poznat samo po prirodnim lepotama i čuvenoj Đavoljoj varoši, ovo je i planina obavijena legendama, naročito o vilama, koje narod i danas pominje s poštovanjem.

rakija

Kako nastaje dobra rakija – Od šljive do kazana, od kazana do čašice

Zanimljivosti

10:00

29 septembar, 2025

U Srbiji se od davnina kaže da je rakija više od pića – ona je deo doma, običaja i tradicije. Od šljive u Šumadiji, kajsije u Vojvodini, pa sve do dunje i viljamovke u južnim krajevima, pečenje rakije predstavlja poseban događaj u životu porodice i sela. Nije se radilo samo o pripremi zimnice, već o ritualu u kojem se okupljala rodbina, komšije i prijatelji, dok je miris voća i dima iz kazana obavijao avlije.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading