OBAVEZNO SVIMA DELITE PELCER OVE BILJKE Veruje se da što ga više poklanjate, to će vam sreća brže doći

Lepote Srbije

21:00

Zanimljivosti 0

Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

OBAVEZNO SVIMA DELITE PELCER OVE BILJKE Veruje se da što ga više poklanjate, to će vam sreća brže doći
Shutterstock

 

Prema Feng Šui filozofiji ako pecer ove biljke delite svima imaćete više sreće.

Biljka kućna sreća (Soleirolia soleirolii) podstiče protok pozitivne energije u domu i donosi radost i veliku sreću svakome ko je uzgaja, prema feng šui filozofiji.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Odličan je izbor za poklon za rođendan, godišnjicu braka ili useljenje. Osim što izgleda dekorativno i sjajno se uklapa u svaki enterijer, veruje se da poklanjanjem ove biljke drugoj osobi donosite sreću.

Jednostavno se održava

Osim za uzgoj na prozorskim daskama, kućna sreća je idealna za viseće tegle, a odlično će izgledati i kao dekoracija na stolu ili na polici.

Prema feng šuiju, u kući možete imati i više ovih biljaka, samo je važno da ne uvenu i ne osuše se, pa im je potrebna pravilna njega. Kućna sreća jednostavna je za uzgoj i lako ju je održavati. Reč je o višegodišnjoj zeljastoj biljci iz porodice Urticaceae (koprive) koja može narasti do 25 cm visine.

Gustog je rasta i pravi puzajuće i razgranate stabljike crvenkaste boje. Stabljike mogu biti duge do 50 cm.

Jednostavna, a voli sunce

Zahteva sunčevu svetlost, ali ne treba je izlagati jakim sunčevim zracima. Odgovaraju joj temperature u rasponu od 10 do 24 stepena, ali za optimalan rast najbolja je temperatura od 15 stepeni

Za optimalan rast takođe je potrebno održavati zemlju vlažnom, ali važno je ne preterivati s vodom jer preterana količina vlage u zemlji može dovesti do truljenja korena. Kod zalivanja treba paziti da voda ne dospe do listova, pa je najbolja opcija da dodate vodu u podmetač od posude.

Na proleće je možete oblikovati i orezati vrhove koje možete iskoristiti za razmnožavanje biljke.

kolekcija maketa automobila

KAKVA KOLEKCIJA Slobodanu samo za FIĆU bilo je potrebno čak 700 dana ali NIJE ODUSTAO!

Zanimljivosti

16:00

30 april, 2024

Užice - Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

Komentari(0)

Loading