UZ OVIH 5 SAVETA CVETAĆE BOLJE NEGO IKAD Evo kako da pravilno negujete muškatle, oduševićete se rezultatima

Lepote Srbije

20:00

Zanimljivosti 0

Nećete pogrešiti.

cveće
Shutterstock

 

Ako želite da vaše muškatle cvetaju više, evo nekoliko saveta koje možete primenite:

Pravilno zalivanje

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Muškatle vole ravnomerno vlažno zemljište, ali ne vole previše vode. Zalivajte ih umereno, otprilike jednom nedeljno, a kada zalivate, pripazite da ne natapate listove i cvetove jer to može dovesti do truljenja.

Osigurajte dovoljno svetlosti

Muškatle vole sunčanu poziciju, ali treba paziti da ne budu izložene direktnom suncu, posebno tokom vrućih letnjih meseci. Ako uzgajate muškatle u sobi, postavite ih blizu prozora koji je okrenut prema jugu ili zapadu, ali pazite da ne budu izložene dugotrajnom izlaganju direktnom suncu.

Hranite ih redovno

UZ OVIH 5 SAVETA CVETAĆE BOLJE NEGO IKAD Evo kako da pravilno negujete muškatle, oduševićete se rezultatima Rina
 

Muškatle vole bogato zemljište, a redovno hranjenje će pomoći u podsticanju bujnog cvetanja. Koristite tečna đubriva za cveće, koja sadrže hranjive materije poput azota, fosfora i kalijuma.

Redovno uklanjajte uvelo lišće i cvetove

Uklanjanje uvelog lišća i cvetova će podstaći biljku da proizvodi nove cvetove i održava zdrav rast.

Redovno presađujte biljke

Muškatle treba presaditi na svakih nekoliko godina kako bi se osiguralo zdravo i bujno rast. Tokom presađivanja, pazite da ne oštetite korenje i koristite kvalitetno zemljište za cveće.

Uz ovih pet saveta, vaše muškatle će imati više šansi da bujno cvetaju i da budu zdrave i srećne biljke.

Rosa Satarić

ŽRTVA NEMILOSRDNOG NASILNIKA Rosa je stradala braneći čast, ako ste prošli Siminom ulicom, videli ste spomen obeležje, ovo je priča o njoj

Zanimljivosti

21:00

26 april, 2024

Mirosanda Satarić, 1968. godine, na uglu ulica Simine i Višnjićeve u Beogradu, ubijena je od strane policajca Milorada Golubovića. Tragično je stradala dok je šetala za ruku svoju šestogodišnju ćerku. Razlog za ovu tragediju bio je što je Mirosanda rekla “ne” navalentnom nasilniku. Policajac Milorad Golubović je presudio Mirosandi revolverom.

Komentari(0)

Loading