OTKRIVENA VELIKA TAJNA FILMA "MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO" Miloš Biković sve otkrio, on nije bio prva opcija za ulogu Tirketa

Lepote Srbije

11:00

Zanimljivosti 0

Pojedini detalji o samom nastanku filma su tek sada otkriveni

OTKRIVENA VELIKA TAJNA FILMA "MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO" Miloš Biković sve otkrio, on nije bio prva opcija za ulogu Tirketa
youtube printscreen

 

Film "Montevideo" od prvog prikazivanja na velikom platnu postao je jedan od omiljenih širokom auditorijumu, a ništa manje interesovanje ne vlada i kada je reč o reprizama.

Ipak, pojedini detalji o samom nastanku filma su tek sada otkriveni! Kao, na primer, detalj da uloga slavnog Tirketa nije bila namenjena Milošu Bikoviću, kojom se istom i proslavio. Marko Janketić bio je prvi izbor Dragana Bjelogrlića, ali je glumac tu ulogu odbio zbog obaveza koje je imao prema pozorištu i filmu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu, rekao je Biković pre nekoliko godina u Leskovcu i dodao:

- Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: 'Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal'. Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije. A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da 'ovaj dečko vlada fudbalom'. Tako sam i koncipirao svoj lik, zaključio je glumac.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading