ŠEST BILJAKA KOJE TERAJU BUBE IZ VAŠEG STANA: Njihov miris ih odbija - možete ih lako gajiti u kući!

Lepote Srbije

15:00

Zanimljivosti 0

Insekti ne vole njihov miris, a jednostavne su za gajenje!

lavanda
Shutterstock

 Jedini koji mogu pokvarriti prijatnu atmosferu u domu mogu biti neželjeni gosti - insekti. Zbog toga mnogi posežu za sprejevima i uređajima, ali činjenica je da u njima ima puno hemikalija. Umesto toga, možete se na vreme spremiti, posaditi biljke koje odbijaju bube i na prirodan način se rešiti neželjenih insekata u domu.

Evo koje cveće ih odbija i sprečava da uđu u vaš dom:

1. Bosiljak - Ovaj aromatičlni začin i lekovitu biljku možete gajiti kod kuće - odličan je u salatama, testeninama, supama i mnogim drugim receptima, ali insekti nisu baš ljubitelji bosiljka. Postavite saksije bosiljka pored svojih vrata i efikasno držite podalje kućne muve i komarce! Izuzetno je jednostavan za gajenje, a može biti i dekorativan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

ŠEST BILJAKA KOJE TERAJU BUBE IZ VAŠEG STANA: Njihov miris ih odbija - možete ih lako gajiti u kući! Shutterstock

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2. Hrizanteme - Imaju sposobnost prečišćavanja vazduha u zatvorenom prostoru i uklanjanja toksina. Takođe su moćne u odbijanju buba švaba, mrava, krpelja, vaši, buva i stenica. Hrizanteme takođe mogu učiniti da prostor izgleda lepo, pa ih slobodno postavite po celoj kući.

3. Lavanda - Lavanda ima tako divan i opuštajući miris. Pomaže nam da se opustimo, ublažava stres i podstiče zdrav san. Većini miris lavande prija, ali bubama nikako. Lavanda se koristi za odbijanje moljaca, što objašnjava zašto su mnoge bake imale običaj da stavljaju sušenju lavandu u orman. Posadite ih blizu ulaza kuće kako biste odbili komarce, buve, moljce, pa čak i neke glodare.

ruzmarin Shutterstock
 

4. Neven - Razne vrste nevena proizvode miris koji odbija komarce. Ovo lepo cveće se preporučuje za sadnju oko kuće ili uz ivice cvetnih leja.

5. Ruzmarin - Izuzetan začin koji mnogim jelima daje posebnu aromu. Ruzmarin se može saditi u zatvorenom i na otvorenom. Stavite ga blizu vrata i prozora da zaustavite nalet komaraca. Možete staviti grančice ruzmarina u fioke za odeću da biste odbili srebrnu ribicu i moljce.

Nana Shutterstock
 

6. Nana - Menta je odličan saveznik u borbi protiv insekata, a može i osvežiti vaš dom. Od eteričnog ulja nane možete napraviti prirodni sprej protiv komaraca, posebno ako ga pomešate sa malo alkoholnofg sirćeta.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading