KAD BI MUŠKARCI ZNALI NJEGOVO DEJSTVO, ZASADILI BI NJIME CELU BAŠTU Lekovita dejstva prirodnog afrodizijaka

Poznavali su ga i koristili stari Grci i Rimljani, bio je poznat u starom Egiptu, celer je moćna biljka za lep i zdrav život.

KAD BI MUŠKARCI ZNALI NJEGOVO DEJSTVO, ZASADILI BI NJIME CELU BAŠTU Lekovita dejstva prirodnog afrodizijaka
Shutterstock

Otkako je “sveta i veka”, ljudi su u potrazi za čudesnim ljubavnim napicima i zalogajima kojima mogu da uzburkaju strast i probude seksualni nagon. Afrodizijaci, nazvani po Afroditi, grčkoj boginji ljubavi i lepote, koja je iz mora izašla na ljušturi ostrige, i danas zaokupljaju muškarce i žene.

Prvi podaci dolaze još 5.000 godina p.n.e. i svedoče o tome da su se u Vavilonu u te svrhe uzimale pločice meda sa semenkama susama. Zajedničko svim afrodizijacima je da podstiču cirkulaciju krvi, opuštaju i podstiču seksualnu želju.

Celer Shutterstock
 

Magična biljka celer, afrodizijak i lek

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema starim zapisima, koristili su ga stari Grci i Rimljani, opisivali su ga se i preporučivali kao vrlo  lekovitu biljku. Kao divlja samonikla biljka poznat je od davnina. Nađen je u grobnicama faraona, a opevao ga je i Homer u Ilijadi.

Grcima je napre bio simbol veselja. Lekovito delovanje soka od korena i lista kao i sveži koren i list koriste se u lečenju bolesti živaca i psihe, pogotovo ako je bolest nastala kao posledica stresa.

Ono, što možda, najviše intrigira, su njegova su afrodizijačka svojstva.

Postoje čak u narodu  i brojne uzrečice: '' Kad bi žena znala šta celer znači muškarcu, išla bi ga tražiti po celom svetu'' ili ''Kad bi muškarac znao za celerovo delovanje, zasadio bi njime celu baštu''.

Celer je bogat esencijalnim nutrijentima neophodnim za dobar seksualni život jer sadrži dva hemijska jedinjenja – androsteron i adrostenol, koji se ponašaju kao seksualni pokretači. Uz to, dokazano poboljšavaju količinu i kvalitet sperme. Dakle, zeleni smuti svakog jutra i bićete lepši i privlačniji.

Afrodizijačko delovanje celera koristi se kod svih problema polne nemoći kod muškaraca, pogotovo ako su izazvani strahom od seksualnog odnosa. Stoga, preporučuje se upotreba celera u salatama, supama, kuvanim jelima, soku i čaju.

Pojačava seksualnu želju ženama

Ova biljka je puna fito-androgena, supstance slične testosteronu, koji povećava seksualnu želju ženama. Ako vaša draga često nije raspoložena za igrarije, dajte joj vezu celera da gricka i spopašće vas odmah.

Prirodni lek za mnoga oboljenja

Celer ima dobro delovanje kod bolesti bubrega, bolesti jetre, naročito masne jetre, odličan je za poboljšanje cirkulacije kao i bolesti žuči kod slabog izlučivanja žuči. Koristi se za lečenje kožnih bolesti, astme, kod poteškoća s mokrenjem, povišenog krvnog pritiska, groznice, očnih bolesti i bolesti grla i creva. Reguliše menstruaciju, pomaže u dijetama, naročito kod poremećaja metabolizma.

U nekim novijim istraživanjima pokazalo se da je efikasan u borbi protiv raka, posebno kada se kombinuje sok od celera i šargarepe. Kada se kombinuju sok od celera i limuna to je dobro protiv prehlade.

Jedinstvena kombinacija vitamina C i K celeru daje snažne antioksidativne osobine, pomoću kojih on veoma učinkovito sprečava prerano starenje naše kože.

KAD BI MUŠKARCI ZNALI NJEGOVO DEJSTVO, ZASADILI BI NJIME CELU BAŠTU Lekovita dejstva prirodnog afrodizijaka Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
 

Zeleni kašasti sok od celera

Potrebno je:

2 banane, lišće celera, 1 limun, 1 kašika meda ili 5 urmi, parče ananasa, 1 breskva ili kruška, voda.

U blender svakog jutra, sa strašću prethodne noći, stavite sve sastojke. Pola litre odmah iskapite, a drugu polovinu sačuvajte za kasnije.

KAD BI MUŠKARCI ZNALI NJEGOVO DEJSTVO, ZASADILI BI NJIME CELU BAŠTU Lekovita dejstva prirodnog afrodizijaka Shutterstock
 

Lekoviti sok od celera

Izmešati u blenderu: 1 glavicu celera, 1 kašičicu meda, sok od ½ limuna, 4 šoljice vode.
Sok pijte svež.

Važno je imati na umu da je celer jedna od namirnica koje upijaju veliku količinu pesticida i toksina iz tla, pa ukoliko imate priliku koristite celer samo kod proverenih proizvođača organskih namirnica.

Odličan dodak jelima kojima daje poseban ukus

Koristi kao dodatak supama, čorbama i raznim varivima od povrća. Njegovi listovi upotrebljavaju se u salatama i supama, a sitno seckani celerov list služi još i za posipanje gotovih jela kao što su pečeno meso, piletina, jela sa roštilja i riba. Osušeno seme celera upotrebljava se kao poseban začin.

Ipak, skoro svi seksolozi se slažu da je mašta sigurno najpouzdaniji i najbolji afrodizijak

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading