SRPSKA TROBOJKA I DALJE NAJLEPŠA NA SVETU Kako izgleda rang lista i kako možete da ostavite svoj glas

Lepote Srbije

19:23 >> 19:34

Zanimljivosti 0

Glasanje je stalno otvoreno pa možete da doprinesete ostanku naše trobojke na 1. mestu i posle skoro dve godine na toj poziciji

SRPSKA TROBOJKA I DALJE NAJLEPŠA NA SVETU Kako izgleda rang lista i kako možete da ostavite svoj glas
pixabay

Više od milion ispitanika biralo je najlepšu zastavu i reklo svoje - srpska zastava proglašena je najlepšom!

Na sajtu Ranker, još od juna 2019. glasa se za najlepšu državnu zastavu. Više od milion ljudi učestovalo je u toj anketi a na rang-listi 50 najlepših srpska trobojka je zauzela 1. mesto i još je tu!

OVDE MOŽETE GLASATI ZA NAJLEPŠU ZASTAVU

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

SRPSKA TROBOJKA I DALJE NAJLEPŠA NA SVETU Kako izgleda rang lista i kako možete da ostavite svoj glas Prinrscreen Ranker

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Odmah iza naše zastave nalazi se interesantna zastava Tibeta, a na trećem mestu crnogorska zastava.

Trenutnu verziju tibetanske zastave predstavio je trinaesti Dalaj Lama 1912. U prošlosti je Tibet bio nezavisna država tako da neki osporavaju legitimnost vlasti NR Kine na tom prostoru. U periodu kad je Tibet bio u sastavu Mongolskog i Kineskog carstva uspevao je da sačuva određen stepen samostalnosti. Dinastija Ćing je još u 18. veku Tibet na mapama prikazivala kao sastavni deo carstva.

Godine 1951. Tibet je zauzela NR Kina. Vlada Tibeta predvođena četrnaestim Dalaj Lamom je 1959. bila prisiljena da napusti domovinu i uspostavi vladu u izgnanstvu u Darmsali u severnoj Indiji. Vlada u izgnanstvu traži nezavisnost Tibeta, pozivajući se na istorijsko pravo i postojanje drevne tibetanske države. Ona je nastavila je da koristi zastavu, čije je prikazivanje Vlada Kine zabranila da bi sprečila težnje ka nezavisnosti.

Crnogorska zastava - sastoji se od crvenog polja sa zlatnim rubom i grbom Crne Gore u sredini. Ova zastava je proglašena državnom zastavom 12. jula 2004. godine. Grb Crne Gore je sasvim isti kao i grb porodice Petrović tačnije kraljevine Crne Gore, međutim, jedina razlika je u boji dvoglavog orla koji je od 2004. godine zlatne boje. Ranije je bio boje srebra.

Komentari(0)

Loading