OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE TESLA NIKADA NIJE ŽENIO Detalji iz života srpskog naučnika otkrivaju istinu - voleo je žene, ali...

J. K.

21:08

Zanimljivosti 0

Tesla se u mladosti smatrao vrlo atraktivnim mladićem. Bio je izuzetno visok i vitak. Uz to, njegovo ponašanje - produhovljeno i stidljivo, dopadalo se ženama.

OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE TESLA NIKADA NIJE ŽENIO Detalji iz života srpskog naučnika otkrivaju istinu - voleo je žene, ali...
Profimedia

 

Nikola Tesla bio je najpoznatiji zbog doprinosa u osmišljavanju električnog sistema naizmenične struje, ali je osim toga, za njegovo ime se vezuje još oko 300 najraznovrsnijih izuma.

Tokom života, Tesla je konstantno radio na projektima i često ih realizovao do kraja. Poslednjih godina ovaj genije je postao jedan od miljenika interneta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tesla je imao i čudne navike poput spavanja od samo dva sata. Ipak, ono što je ostvario ne bi bilo moguće bez zanimljivih stvari koje je primenjivao, kako bi njegov mozak što bolje funkcionisao.

Iako se o njegovim naučnim istraživanjima zna skoro sve, o privatnom životu Nikole Tesle često se nagađalo. Iako su se svetski mediji utrkivali da saznaju nešto o njegovom emotivnom statusu, Tesla je vodio usamljenički život, a za to je imao i jako obrazloženje.

Slavni naučnik je smatrao da celibat bolje utiče na njegovo stvaralaštvo i da bi mu prisustvo ženske osobe u njegovom životu odvlačilo pažnju. NAUKA NA PRVOM MESTU

Tesla se u mladosti smatrao vrlo atraktivnim mladićem. Bio je izuzetno visok i vitak. Uz to, njegovo ponašanje - produhovljeno i stidljivo, dopadalo se ženama.

Međutim, smatrao je da, ako već želi da posveti život nauci, u njemu neće biti mnogo mesta za romantiku. Žene je idealizovao i retko kojoj ženi je dozvoljavao da mu se zaista približi.

Muzej Nikole Tesle ipak čuva mnogo prepiski lične prirode u kojima se vidi da su žene davale sve od sebe da osvoje povučenog naučnika. 

"Savremena žena misli da je uspeh u životu da se što više izjednači sa muškarcem" - ovako je, zapravo, Nikola Tesla objasnio zašto se nikada nije oženio.

OVO JE RAZLOG ZAŠTO SE TESLA NIKADA NIJE ŽENIO Detalji iz života srpskog naučnika otkrivaju istinu - voleo je žene, ali... Wikipedia
 

 

TESLA JE VOLEO ŽENE

Ovako je Tesla svojevremeno govorio na temu žena:

"Moć prave žene je tako velika, da verujem da bi lepa žena - a to će reći lepa duhom, ponašanjem i mislima, lepa u svakom pogledu, neka vrsta boginje - ako bi se iznenada pojavila na zemlji, mogla da zapoveda celim svetom.

Ipak, nastavlja, sve je to bilo nekad.

"Sada je nežna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktično nestala. Na njeno mesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem - odevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”, rezimira genijalni naučnik razloge zbog kojih je ostao neženja.

"Žene”, kaže Tesla, „postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene nadmeću sa muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspevaju da zauzmu njihovo mesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u zasenak predstavlja znak propadanja civilizacije.

OSMANLIJE UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

Zanimljivosti

10:00

20 april, 2024

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

Komentari(0)

Loading