IMA JEDNU SPECIFIČNU KARAKTERISTIKU Novi stanovnik Beogradskog zoo vrta konačno pokazao svoje lice

Jelena Vamović

15:53

Zanimljivosti 0

Beo zoo-vrt čuva mnoštvo životinja.

IMA JEDNU SPECIFIČNU KARAKTERISTIKU Novi stanovnik Beogradskog zoo vrta konačno pokazao svoje lice
shutterstock

 

Stanovnici vrta su: lavovi, leopardi, beli i mrki medvedi, vukovi, makaki i mangabej majmuni, antilope, bivoli, zebui i ostale životinje. Međutim, malo građana zna da u njemu boravi i tajanstveni tropasni armadilo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

Biolog Kristijan Ovari je rekao da je čudesno stvorenje doputovalo iz Zagreba, a da je poreklom zapravo iz Južne Amerike. Biolog je rekao i da Armadilo ima jednu specifičnu karakteristiku, a to je oblik u kome se on sklupča.

Na snimku se vidi kako Armadilo jede hranu iz činije i to velikom brzinom. nunače, skoro nemoguće je videti ga jer dnevno spava šesnaest sati i napusti sklonište tek kad padne mrkli mrak.

Kod kuće, u Latinskoj Americi, armadilovi se nazivaju armadilo, što znači „džepni dinosaurus“. Ovaj izraz ne odgovara samo izgledu ove životinje, već i trajanju postojanja na Zemlji. Armadilo se pojavio na Zemlji pre oko 55 miliona godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

petrija obrenović

PETRIJA OBRENOVIĆ Prosce je imala još u 13 godina, a udala se u 15 kao PRVA SRPKINJA U VENČANICI

Zanimljivosti

20:00

16 maj, 2024

Petrija je bila očeva mezimica... ponos i dika kneza Miloša Obrenovića, njegova najstarija ćerka i prvo dete koje je preživelo najranije detinjstvo. Odgajao ju je i vaspitao onako kako je i živeo - strogo i tradicionalno, bez preterane sentimentalnosti i nežnosti, ali to Petriju nije sprečilo da postane, svesno ili ne, dah promena i duh moderne Evrope koji je nepovratno stizao i u Srbiju.

Komentari(0)

Loading