BALKANSKI DORUČAK Postao hit u Americi, mnogi influenseri ga jedu i evo šta kažu

Na TikToku je pokrenut zanimljiv trend među američkim influenserima, oni jedu sveže povrće sa sirom i hlebom nazivajući to "balkanskim doručkom".

Balkanski doručak
Printscreen/TikTok/@soogia1

O ovom fenomenu pisali su svi svetski mediji, a ljudi sa naših prostora komentarišu to kao "američko otkrivanje zdrave hrane".

Sir, sirovo povrće, slanina, hleb i ajvar - sve su to bile novosti za Amerikance koji nisu naviknuti na ovu količinu svežih namirnica.

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

@soogia1 Eating this way was so enjoyable! And of course, eating vegetables is not new but eating them whole and raw for breakfast is not something l often do. #balkanbreakfast #eatyourveggies #wholefoods #fiber ♬ original sound - Soogia (SOO-jee-yah)

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

"Balkanski doručak je tanjir pun svežih namirnica, povreć koje nije termički obrađeno i koje se jede sa sirom, slaninom i hlebom," kaže influenserka Soogi, koja je navela da je posle ovog doručka doživela "čišćenje organizma"

TikTok gurmani su se žalili da su imali neočekivane posledice zbog obroka bogatog vlaknima.

 

 

"Nakon što sam pojeo balkanski doručak prepun povrća celi dan sam proveo na wc šolji. Moje telo nije stvoreno za toliku količinu vlakana odjednom", pažalio se Rob u svome videu.

Džejmi Maitland, nutricionista je navela da velika količina vlakana može iziritirati creva dodatno.

"Naravno, vlakna vam mogu pomoći da se osetite siti i poboljšaju varenje, ali također mogu uzrokovati nadutost ili neprijatnost u želucu, pogotovo ako niste navikli na to. Brzi prelaz s niskog na visok unos vlakana preko noći može delovati pogubno na vaš želudac".

(Stil/Jutarnji.hr)

Komentari(0)

Loading