ZBOGOM NEPRIJATNOM MIRISU ZNOJA Uz jedan sastojak koji svako ima u kuhinji mirisaćete besprekorno, a idealan je i za ovo

Lepote Srbije

16:00

Zanimljivosti 0

Prirodne alternative dezodoransima i sredstvima za negu lepote su sve traženije, soda bikarbona je pravi biser među njima,

porodica
Shutterstock

Soda bikarbona odavno je postala nezamenljiva u svakodnevnom životu, bilo da je koristimo za čišćenje domaćinstva, kuvanje, ili osvežavanje prostora. Međutim, da li ste znali da je ovaj jednostavan prah izuzetno koristan i u službi lepote i zdravlja? Evo nekoliko praktičnih saveta kako da je upotrebite u ličnoj nezi.

Prirodni sredstvo protiv neprijatnog mirisa znoja

Ako se borite sa neprijatnim mirisom znoja, soda bikarbona je pravo rešenje! Na čisti i suvi pazuh nanesite malu količinu sode bikarbone, i možete biti mirni čak 24 sata. Iako znojenje može biti intenzivno, soda bikarbona brzo upija vlagu, ne ostavlja tragove na odeći i efikasno neutralizuje neprijatan miris.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kupka za umorne noge

Dug dan na nogama često donosi neprijatan osećaj težine i umora. Spas možete pronaći u jednostavnoj kupki za noge. U tri litra tople vode dodajte tri supene kašike sode bikarbone. Potopite noge na nekoliko minuta i osetićete olakšanje. Redovnom upotrebom ove kupke, oslobodićete se i neugodnog mirisa stopala jer je soda dobar borac protiv gljivica.

Piling za lice

Za dubinsko čišćenje kože lica, možete napraviti jednostavan piling. Pomešajte sodu bikarbonu sa malo vode da dobijete pastu, a ukoliko želite još intenzivniji efekat, dodajte kašičicu meda. Masirajte lice laganim, kružnim pokretima, a zatim isperite vodom i nanesite hidratantnu kremu. Vaša koža biće čista i glatka.

Rešite se peruti

Ako vas muči perut, soda bikarbona može biti pravo rešenje. Pokvasite kosu, a zatim utrljajte sodu direktno u kožu glave. Nakon nekoliko minuta isperite kosu vodom, bez upotrebe šampona. U početku kosa može delovati suvo, ali nakon nekoliko tretmana postaće mekša i perut će potpuno nestati.

Soda bikarbona je prava čudesna pomoć u svakoj kući, bilo da se koristi za ličnu negu ili za održavanje domaćinstva. Isprobajte ove jednostavne, ali delotvorne trikove, i uživajte u njenim blagodetima.

Iako soda bikarbona pruža mnogobrojne koristi u svakodnevnoj nezi, važno je napomenuti da treba biti oprezan prilikom njene upotrebe, naročito ako imate osetljivu kožu. Pre nego što je primenite na većim površinama kože ili skalpu, isprobajte je na manjoj površini kako biste bili sigurni da ne izaziva iritaciju. U slučaju pojave crvenila, svraba ili peckanja, prestanite s upotrebom i posavetujte se sa dermatologom.

 

Komentari(0)

Loading