ŠTA MISLITE? Evo koji je omiljeni srpski običaj jednog Italijana (VIDEO)

Lepote Srbije

19:00

Zanimljivosti 0

Slava, kao jedno od najvažnijih obeležja srpskog duhovnog i porodičnog života, predstavlja jedinstvenu tradiciju koja se prenosi s generacije na generaciju.

mlečni put
rina

Srbi se ponose svojom bogatom tradicijom i brojnim običajima, koji čine srpsku kulturu izuzetno živom i raznovrsnom. Među ovim dragocenim običajima, jedan od najlepših i najznačajnijih je svakako slava. Ovaj poseban praznik ne samo da predstavlja priliku za okupljanje porodice i prijatelja, već je i duboko ukorenjen u srpskom identitetu i duhovnosti. Slava je simbol porodične povezanosti i očuvanja vere, i oslikava srpsku posvećenost očuvanju kulturnog nasleđa kroz vekove.

 

@unitalianoabelgrado Srećna slava svima koji slave! 🤗 Teško je objasniti šta je slava i koliko je ova tradicija važna i bogata običajima u svega 90 sekundi. Meni lično je ovo omiljena srpska tradicija. 🤩 a od ove godine je postala još lepša jer slavimo Svetog Djordja prvi put i sa Lorencom. 💙 Interesantna činjenica: zaštitnik mesta iz kog potiče moja porodica (Postiglione) je takodje Sveti Djordje. Sudbina. 😄 #srecnaslava #svetidjordje ♬ suono originale - Un Italiano a Belgrado

 

Slava je toliko ukorenjena u srpsku kulturu da njena lepota i toplina privlače i strance koji dolaze u Srbiju. Zbog svoje duhovne i kulturne vrednosti, slava postaje omiljena i među onima koji nisu odrasli u ovoj tradiciji, ali je vremenom usvajaju kao svoju.

Jedan Italijan koji živi u Beogradu, otkrio je na svom TikTok nalogu unitalianoabelgrado da mu je slava omiljena srpska tradicija - "Srećna slava svima koji slave! Teško je objasniti šta je slava i koliko je ova tradicija važna i bogata običajima u svega 90 sekundi. Meni lično je ovo omiljena srpska tradicija, a od ove godine je postala još lepša jer slavimo Svetog Đorđa prvi put i sa Lorencom. Interesantna činjenica, zaštitnik mesta iz kog potiče moja porodica (Postiglione) je takođe Sveti Đorđe. Sudbina."

Ponosni na ovaj običaj po kojem smo jedinstveni, nadamo se da će i drugi stranci koji odluče da dođu i žive u Srbiji prepoznati svu njenu lepotu i upoznati našu tradiciju, te da će ih s ljubavlju prihvatiti.

Koji deo srpske tradicije je vama najdrži?

Komentari(0)

Loading