SKRIVENI BISERI SRBIJE: Neotkrivena mesta koja morate posetiti

10:00

Turizam 0

Srbija je puna neotkrivenih bisera koji čekaju da ih otkrijete. Od neobičnih prirodnih fenomena do zaboravljenih istorijskih lokaliteta, ova mesta pružaju autentično iskustvo i nezaboravne uspomene.

Lazarev kanjon
Shutterstock

Đavolja varoš: Prirodni fenomen sa hiljadu lica

Jedan od najfascinantnijih prirodnih fenomena u Srbiji je Đavolja varoš. Ovaj lokalitet, smešten na jugu Srbije, blizu Kuršumlije, poznat je po svojim neobičnim zemljanim figurama. Ove figure, nastale usled erozije, podsećaju na kule koje izgledaju kao da pripadaju nekom drugom svetu. Legende o Đavoljoj varoši dodatno pojačavaju mističnost ovog mesta, a posetioci mogu uživati u šetnji kroz ovaj neverovatan prirodni amfiteatar.

Lazarev kanjon: Skrivena prirodna oaza

Lazarev kanjon je još jedan skriveni biser Srbije. Smešten u blizini Bora, ovaj kanjon nudi spektakularne pejzaže i jedinstveno iskustvo za ljubitelje prirode i avanture. Sa stazama koje vode kroz uske prolaze i preko kristalno čistih potoka, Lazarev kanjon je savršeno mesto za planinarenje i istraživanje. Posebno su impresivne pećine i vodopadi koje ćete susresti tokom šetnje.

tara rina

Ovčar-Kablar klisura: Raj za planinare

Ovčar-Kablar klisura, smeštena između Čačka i Požege, poznata je kao srpski Atos zbog brojnih manastira koji se nalaze u ovoj oblasti. Pored duhovnog značaja, klisura nudi i predivne planinarske staze koje vode do vrhova Ovčara i Kablara. Odatle se pruža prelep pogled na meandre Zapadne Morave. Ovo je idealno mesto za one koji žele da spoje fizičku aktivnost sa duhovnim mirom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tara: Netaknuta priroda i divlje lepote

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Nacionalni park Tara je poznat po svojoj netaknutoj prirodi i raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta. Staze koje vode kroz ovu planinu pružaju priliku za istraživanje guste šume, dubokih kanjona i prostranih vidikovaca. Posebno su zanimljive šetnje do Vidikovca Banjska stena, odakle se pruža spektakularan pogled na Perućac jezero i reku Drinu.

Golija: Vrhovi iznad oblaka

Golija je jedna od najlepših i najnetaknutijih planina u Srbiji. Sa svojim prostranim pašnjacima, gustim šumama i kristalno čistim potocima, Golija je raj za ljubitelje prirode i planinarenja. Posebno je impresivna staza koja vodi do vrha Jankov kamen, odakle se pruža prelep pogled na okolne planine i doline. Golija je takođe poznata po svojim legendama o vilama koje, prema predanju, žive u njenim šumama.

Komentari(0)

Loading