Za Sabor trubača u Guči vlada veliko interesovanje, već se traži smeštaj za avgust

12:00

Turizam 0

Zagrmele trube na Sajmu turizma, orkestar napravio najbolju žurku u sekundi

Guča
rina

U toku je Medjunarodni sajam turizma u Beogradu na kom bogat izlagački program predstavlja preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja. Svi su se potrudili da dobrom ponudom i interesantnim programom privuku posetioce za svoj štand, ali najveće ovacije dobili su trubači koji su predstavljali upravo Sabor trubača u Guči na štandu Turističke organizacije Dragačevo.

- Naš glavni adut svakako je manifestacioni turizam, pre svega Hajduk fest koji će biti održan 29. juna i naravno Sabor trubača koji će trajati od 1. do 4. avgusta. Nas po trubi prepoznaje čitav svet i to je ono što sa ponosom svuda ističemo i predstavljamo. Za ovaj Sabor već vlada veliko interesovanje i ljudi već traže smeštaj. Osim manifestacionog, ove godine ćemo staviti akcenat i na razvoj aktivnog i verskog turizma. U toku je rekonstrukcija staze do Rćanske pećine, gde će biti održan skup Mini morisa i republičko takmičenje u penjanju i alpinizmu, rekla je za RINU Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Jedan od najposećenijih štandva svakako je bio i onaj na kom je predstavljena turistička ponuda regije Zapadne Srbije. Čačak kao jedan od lidera, pripremio je bogat sadržaj za sve posetioce i izazvao veliko interesovanje na sajmu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Ovčarsko-kablarska klisura jedan je od bisera zapadnog dela zemlje i sve je posećenija, obilazak manastira, vožnja jezerom Međuvršje. Sve to privlači sve više gostiju u Čačak, koji se prošle godine našao na listi deset najposećenijih gradova u Srbiji. Završetak staklenog vidikovca na Kablaru je takodje naš veliki adut, jer će to biti prvi skywalk koncept u našoj zemlji. Muzeji u Čačku su svakako jedna velika atrkacija, naše prepoznatljive manifestacije i veliko kulturno-istorsijko bogatstvo, rekao je Vojin Jakovljević direktor TO Čačak.

Komentari(0)

Loading