MNOGI JE "NE PODNOSE", ALI JE UBEDLJIVO NAJPOSEĆENIJA Ova srpska planina je najpopularnija turistička destinacija u našoj državi

Lepote Srbije

19:00

Turizam 0

Od januara do oktobra 2023. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 3.593.049 turista, što je za 9% više u odnosu na prvih 10 meseci prethodne godine.

MNOGI JE "NE PODNOSE", ALI JE UBEDLJIVO NAJPOSEĆENIJA Ova srpska planina je najpopularnija turistička destinacija u našoj državi
Shutterstock

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu od januara do oktobra 2023. godine u Republici Srbiji boravilo je ukupno 3.593.049 turista, što je za 9% više u odnosu na prvih 10 meseci prethodne godine. Posećivale su se banje, gradovi i planinski centri, a najviše turista bilo je iz Rusije.

Od izabranih turističkih mesta, mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti su najviše boravili na Zlatiboru (734.677 noćenja, što je 65% više u odnosu na prethodnu godinu), zatim slede Sokobanja, Vrnjačka banja, Kopaonik, Beograd, Tara i Divčibare, prenosi B92.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Strani turisti su najčešće boravili u Beogradu, a zatim slede Novi Sad, Zlatibor, Subotica, Niš, Kopaonik, Vrnjačka banja. Poseta Beogradu porasla je za 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Najviše stranih turista boravilo je u planinskim centrima, dok su domaći turisti najčešće posećivali banje. Najviše stranih turista bilo je iz Ruske Federacije, a zatim i iz Turske i Bosne I Hercegovine.

gornja gorevnica

Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj

Turizam

14:00

27 april, 2024

Gradsku vrevu i sivilo asfalta nastavnik muzike iz Čačka, Radovan Tanasijević, odlučio je da zemeni vedrim nebom i cvrkutom ptica. Vratio se u svoje rodno selo Gornju Gorevnicu i na imanju svojih predaka napravio pravi mali raj, za oči i za dušu. Na ognjištu je obnovio sve kao što je bilo nekad, kao što su to činili naši preci.

Komentari(0)

Loading