Ova srpska planina je raj za alergične

21:00

Turizam 0

Naduven nos i suzne oči svakodnevica su onih koji muku muče s alergijama.

zlatibor
rina

Kako bi pronašli spas, mnogi s razlogom dolaze na Zlatibor, jer je koncentracija alergena, prema najnovijim merenjima, na ovoj planini manja nego u drugim mestima.

"Zlatiborski semafor u poslednjem izveštajnom periodu registrovao je polene sedam biljnih vrsta. Aktivni su bili poleni četinara, bokvice, trave, kiselice i koprive, jedan dan zabeleženo je prisustvo polena jasena, a dva dana polena čempresa", potvrđeni su za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA najnoviji podaci Agencije za zaštitu životne sredine.

Koncentracije su bile veoma niske i nisu mogle izazvati alergijske reakcije, osim kod osoba koje su veoma osetljive na polene.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine savetuju da se nastavi kosidba pašnjaka i blagovremeno suzbijanje korovskih biljaka.

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading